OnePlus Nord CE2 5G Gaming
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de OnePlus Nord CE 2 5G

OnePlus zet haar succesvolle Nord-series kracht bij met de lancering van de OnePlus Nord CE 2 5G. De opvolger van de CE die vorig jaar al hoge ogen wist te gooien hier op de redactie.

In hoofdlijnen gaat het er bij deze release om dat je een sneller ladend toestel krijgt met een sterkere chipset en een betere camera, zonder er een al te hoge prijs voor te betalen.

De OnePlus Nord CE 2 5G zal voor gamers een prima basis zijn. Het toestel komt namelijk met een 90Hz display. Voor niet-gamers zal het scrollen door apps er hierdoor extreem soepel uitzien. Daarbij kiest OnePlus ook nog voor een Fluid AMOLED met HDR10+ ondersteuning zodat je meer detail ziet in lichte en donkere beeldpartijen. Het display meet 6.43 inch.

Bovendien kun je een bedrade headset aansluiten. Voor audiofielen levert dit minder verlies in geluidskwaliteit op en voor gamers minder lag zodat je sneller hoort dat jouw tegenstander achter je loopt.

Opladen ga je nu doen met de 65 Watt SuperVOOC lader van OnePlus. In het toestel komt een 4.500mAh accu te liggen. Dit is een dual-cell waardoor ze sneller kunnen opladen. Een mooi stukje technologie dat OnePlus heeft meegekregen van moederbedrijf Oppo waardoor de accu van 0~100% gaat in 32 minuten. OnePlus levert de 65 Watt lader netjes mee met het toestel.

Het toestel draait op de MediaTek Dimensity 900 chipset. OnePlus werkt sinds de Nord series met chipsets van dit merk. Ook voor gamers is MediaTek inmiddels echt een prima chipsetbouwer.

Qua camera’s krijg je nu achterop een 64 megapixel grote main camera en een 8 megapixel ultragroothoek. Een 2 megapixel macro-camera maakt het camera-eiland van het toestel af. Met de Nightscape software van OnePlus moet je ook goede foto’s schieten in de nacht. Ook voor video opnamen zijn er diverse beeldverbeteraars aanwezig in de software van de camera, waardoor achtergronden er veel beter uit moeten zien. Voor selfies krijg je een 16 megapixel camera voorop het toestel.

OnePlus brengt het toestel met OxygenOS 11 en Android 11. Als koper krijg je dit jaar nog OxygenOS 12 met Android 12 op het toestel. Je krijgt twee jaar garantie op Android updates en drie jaar lang security updates.

Vanaf 10 maart ligt de OnePlus Nord CE 2 5G op in de winkel voor €359 met 8GB werkgeheugen en 128GB opslagruimte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.