Dit gebeurde vandaag met de beurswaarde van Meta (Facebook)

Facebook Marketing

Vandaag zetten Meta, het moederbedrijf van Facebook, een bijzonder record op de beurs. Nog niet eerder wist een bedrijf er in één dag zo hard onderuit te gaan als vandaag.

Reden waren de kwartaalcijfers die Meta woensdag naar buiten bracht. Voor het eerst in haar bestaan in het aantal actieve gebruikers teruggelopen in plaats van gestegen. De omzet uit advertenties groeide minder hard dan aandeelhouders gewend waren van het bedrijf.

Dit laatste heeft twee mogelijke redenen. De eerste is wereldwijde inflatie. Hierdoor geven adverteerders eenvoudigweg minder uit. Maar deze houdt al een tijdje aan. Een andere reden is de uitrol van het nieuwe iOS en macOS van Apple. Dat blokkeert actief de cookies van Facebook. Hoewel veel adverteerders dat tegenwoordig oplossen met server side tracking (dus geen cookie, maar wel jouw IP tracken), is dat een techniek waar nog lang niet iedere adverteerder op over is. Bovendien is het de vraag in hoeverre dat wel of niet in strijd is met privacy wetgeving in verschillende landen.

Volg zelf de koers op Google.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.