Stanley Vochtmeter 0-77-030 Verpakking
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Stanley Vochtmeter 0-77-030

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Stevige behuizing
  • Opvallende vormgeving
  • Zelftester
  • Etui

THE BAD

Of je nu wilt meten of het haardhout al klaar is voor de stook, of jouw vers gestucte muurtje van voorstrijk kan worden voorzien. Een vochtmeter kan een behoorlijk handige tool zijn. In deze review lees je alles over de Stanley Vochtmeter 0-77-030 (STHT77030).

Unboxing

In de verpakking van de Stanley Vochtmeter 0-77-030 vinden we de vochtmeter met handleiding, vier AAA batterijen en een handige etui die ook aan een riem te bevestigen is. De handleiding komt keurig in 25 talen, dus voor ieder wat wils.

Ontwerp

De Stanley Vochtmeter 0-77-030 is duidelijk één van de beter vormgegeven vochtmeters in deze prijsklasse. De fabrikant heeft gekozen voor stevige plastics in de herkenbare zwarte en gele kleuren. Persoonlijk hou ik wel van felle kleuren tijdens het klussen, zodat ik gereedschap niet snel uit het oog verlies.

Handig is dat het ontwerp rekening houdt met een riemclip achterop de vochtmeter. Daarnaast is de dop voorzien van een zelftester. Wanneer je de scherpe meetpunten op de T zet, slaat de meter uit naar 19%. Wanneer je de meetpunten op de B zet, moet hij volledig uitslaan. Krijg je een andere waarde, dan is jouw meter kapot en zou ik er niet meer mee aan de slag gaan. Handig!

Stanley Vochtmeter 0-77-030 Zelftest

Let wel, de handleiding dicteert dat deze vochtmeter een vochtmeter is voor DHZ gebruik. Dus niet voor professionals. Dat is uiteraard helemaal prima in deze prijsklasse.

Bediening

Het apparaat komt met één enkele knop. De aan knop, waarmee je de interne temperatuursensor (die zit er ook in) ook nog kunt schakelen tussen graden Celsius en graden Fahrenheit. Het is een mooie, stevige knop. De verwachting is dan ook dat hij langer meegaat dan vergelijkbare meters waar de knoppen veelal dunner waren. Het probleem met zachte/dunne knoppen is dat je ze gemakkelijker kapot drukt.

Stanley Vochtmeter 0-77-030 op een gipswand

Display

Het display is een niet al te indrukwekkend LCD display. Monochroom met voor gedefinieerde vlaken die zwart kunnen worden. Verschillende fabrikanten gebruiken voor hun vochtmeters dezelfde schermen en chipsets in deze prijsklasse. Het onderscheid zit hem dus echt in de behuizing van het apparaat.

Gebruikservaring

We hebben geen laboratorium om te valideren hoe nauwkeurig de meter is. We hebben wel aardig wat materialen getest om te kijken wat de meter ons wel of niet kan vertellen. Bovendien hebben we hem getest met een vergelijkbare meter van een ander merk om toch enigszins een gevoel te krijgen over de kwaliteit.

Stanley Vochtmeter 0-77-030 op hout

Achterin het boekje staat een hulptabel met bouwmaterialen en vochtwaarden. Die helpen je om te bepalen of iets wel of niet droog genoeg is om te bewerken.

Voor toekomstige uitvoeringen van de meter hebben we dan ook een sterke aanbeveling voor het merk. Zet de omrekentabel even op een hard kartonnen of plastic plaatje dat gemakkelijker bij de meter te bewaren is dan dit hele boekje met 25 talen.

Weet je wat, die krijg je als gebruiker gewoon van ons om zelf te printen 😉

Meer van hetzelfde

Zoals aangegeven gebruiken verschillende merken in dit prijssegment voor dit type vochtmeter dezelfde displays en chipsets. We hebben dan ook het idee dat de Trotec BM22, De Rothenberger Industrial Vochtmeter (1500000797) en Renovaid Humidcheck eigenlijk hetzelfde apparaat zijn.

Stanley Vochtmeter 0-77-030 vs. Rothenberger Industrial Vochtmeter

Conclusie Stanley Vochtmeter 0-77-030

De Stanley Vochtmeter 0-77-030 lijkt in het hart dus dezelfde hardware te zijn als vele andere vochtmeters. Met het handige tasje zien we wel dat Stanley iets meer heeft nagedacht over de mensen die het apparaat gaan gebruiken. Daarnaast is er duidelijk gekozen voor een betere behuizing die niet alleen goed past bij het merk, maar het apparaat ook beter beschermt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.