4K Mini TV Box
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Neemt Ziggo afscheid van de klassieke coax kabel?

VodafoneZiggo is de tweede kabelmaatschappij van Liberty Global dat experimenteert met het leveren van een COAX-loze mediabox. Zowel hier als in Polen doen ze dat met de 4K Mini TV Box die verder gelijk is aan de mogelijkheden van de Mediabox Next.

Om deze mediabox aan te sluiten hoef je dus niet langer gebruik te maken van de COAX verbindingen in huis. In plaats daarvan gebruikt de mediabox een IP verbinding. Daarmee zou VodafoneZiggo weleens de eerste stap kunnen zetten naar een meer definitief afscheid van de COAX kabel. Eerder nam het al afscheid van het analoge signaal op de kabel.

De overstap naar IP levert VodafoneZiggo interessante voordelen. Zo zouden ze TV abonnementen kunnen verkopen aan gebruiken die hun internet via partijen als KPN of SpaceX laten lopen of panden in gebieden waar geen COAX meer aanwezig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.