Let op fake WeTransfer mails

WeTransfer spoofing

De nieuwe trend om je een virus te laten downloaden lijkt een fake WeTransfer mail te zijn. Sinds gisteren ontvangen we die op verschillende e-mail adressen. Het is dus weer opletten geblazen op deze nieuwe truc.

Nep WeTransfer mail

De mails zijn ogenschijnlijk niet van echt te onderscheiden. Al is het eerste signaal dat er wat mis is, dat de mail niet vanuit een @wetransfer.com e-mail adres is verzonden. Wie de mail op een computer ontvangt en de muis op de download link laat rusten, ziet dat rebrand.ly wordt gebruikt. In de HTML van de e-mail is de link dus anders dan dat je hem visueel ziet.

We hebben vanuit de redactie bij rebrand.ly het verzoek neergelegd om de account te sluiten en zo de link (https://rebrand.ly/vvetransfer5eka2cu) in de mail onklaar te maken. Uiteraard  hebben we bewust de link in dit artikel niet aanklikbaar gemaakt. Rebrand.ly heeft ons inmiddels laten weten dat de account is geblokkeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.