CES: Netgear lanceert WiFi 6E Orbi Mesh systeem

Netgear Orbi

Netgear’s Orbi range gaat deze CES ook haar WiFi 6E upgrade krijgen. Met deze nieuwe technologie aan boord wordt jouw huis klaargestoomd voor de nieuwste generatie WiFi devices.

Netgear Orbi

De nieuwe Netgear Orbi Quad Band WiFi 6E maakt, zoals de naam al zegt, gebruik van vier banden. Als gebruiker zal je er met drie in aanraking komen gezien de vierde wordt gebruikt voor het mesh netwerk van de routers. Je krijgt dus 2.4GHz, 5GHz en 6GHz WiFi om jouw devices mee te connecten. De vierde is eveneens een 6GHz band die dus wordt ingezet voor de draadloze backbone waar de Orbi’s op draaien. De dekkingsgraad van de nieuwe antennes zou zelfs 30% beter moeten zijn dan de huidige generatie Orbi’s. Ga je bedraad dan zit er zelfs een 10Gb/s LAN poort op voor optimale connecties. Bijvoorbeeld met jouw NAS. Om jouw draadloze apparaten beter te beveiligen is er ondersteuning voor WPA3.

Deze nieuwe WiFi 6E Mesh komt voor nu nog wel met een stevig prijskaartje. Een systeem met één router en twee satellieten kost voor nu €1.699,99. Voor nu alleen in het wit en binnenkort ook in het zwart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.