Arjan Olsder
Arjan Olsder

SK Hynix koopt SSD geheugendivisie van Intel

Na de modemdivisie, schuift Intel opnieuw een bedrijfsonderdeel van zich af. Ditmaal gaat het om de Intel unit die NAND chips en complete SSD’s ontwikkelt. De divisie gaat naar het grote SK Hynix uit Zuid-Korea.

Met de overname krijgt Intel $9 miljard op haar bankrekening bijgeschreven. Het is dan ook de grootste overname die SK Hynix ooit heeft gedaan. Overigens krijgt Intel alleen de eerste 7 miljard direct gestort. De rest mag Intel in 2025 verwachten. Na het eveneens Koreaans Samsung is SK Hynix met de overname de grootste producent van NAND geheugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.