Logo GadgetGear.nl
Skil 1016 Mixer
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Skil 1016 Mixer voor verf en beton

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Sterke motor
  • Relatief stil
  • Hoog toerental
  • Complete levering

THE BAD

‘Even’ gips mengen. Ik hoor het me nog zeggen toen ik mijn eerste gipswandje wilde stuccen. Ik had al wel een mengspaantje voor mijn boormachine gehaald, maar zo’n heel pak van 25 kg roodband… dat werd geen succesverhaal… Tijd om op jacht te gaan naar een echte mixer.

Mixers zijn geen heel spannende machines. Het moeten vooral motoren zijn die heel veel torsie kunnen leveren. Het liefst voor een wat langere tijd. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit best goedkope werktuigen zijn.

Unboxing

De Skil 1016 Mixer komt in een redelijk compacte doos. Daarin zit niet alleen de mixer, maar ook een 2-delige universele mengstaaf en twee sleutels om deze in elkaar te kunnen zetten. De handleiding maakt hem af, maar zal je waarschijnlijk niet hard nodig hebben.

Design

Qua ontwerp zien we het klassieke kleurenschema van het Skil merk terug. Een grotendeels zwarte body met enkele grijze elementen erin. Alle bedieningselementen zijn rood en er zit een lekker lang snoer aan. De machine weegt 3KG.

Met een mengstaaf van 120CM zitten de handvatten van deze machine op een hoogte van zo’n 130CM. Anno 2021 is de mensheid flink gegroeid en heel eerlijk, met mijn 185CM lengte moet ik met gebogen rug staan mixen. Een verlengstuk van +-20CM zou ik zo als accessoire hebben aangeschaft om mijn rug te ontlasten.

Skil 1016 Mixer

We zien nog een verbeterpunt aan de mixer. De mengstaag zet je nu namelijk met een flinke schroefdraad op de mixer. Wanneer je klaar bent met mixen is het wel fijn als je vlot de mengstaaf van de mixer kunt trekken.

De mixervaring

Je kunt de Skil 1016 Mixer gebruiken om verf aan te mengen, maar deze klussert heeft het zwaarder opgezocht. Ik heb meerdere pakken van 25kg Roodband aangemengd de afgelopen twee weken. Het valt op dat de 1200 Watt motor van de Skil 1016 Mixergeen enkele moeite heeft om door het zware gips heen te mixen. Ook op hoge snelheid staat de mixer echt haar mannetje.

Wat enorm prettig is, is de vertraagde start van de machine. Zo voorkom je dat je per ongeluk veel te snel mixt en jouw verf of mortel overal naartoe spat. Met 87 dB is deze machine ook niet heel lawaaierig. Daardoor durf ik ook rustig een pak gips aan te mengen terwijl de kinderen een deurtje verderop liggen te slapen.

Conclusie

De Skil 1016 Mixer is één van de goedkopere mixers in de markt. Hoewel ik de mengstaaf sneller zou willen kunnen losmaken, valt er eigenlijk niks negatiefs op aan de machine. Het is een eenvoudig apparaat dat gewoon prima doet wat het belooft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.