Review Sennheiser IE300; audiofiele kwaliteit in nieuw jasje

Sennheiser IE 300 Hoofdtelefoons In-ear 3,5mm-connector Zwart kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij Sennheiser webshop

Sennheiser is als merk haast synoniem aan hoofdtelefoons. Met de IE300 heeft Sennheiser een bedrade in-ears hoofdtelefoon tegen een prijskaartje waarvoor je echt kwaliteit moet gaan. Wij mochten een setje een tijdje gebruiken ter test.

Sennheiser heeft een reputatie als het gaat om hoofdtelefoons die in hun prijsklasse tot de beste willen behoren. Niet met bepaalde gebieden te accentueren of fancy kleuren of vormgeving. Sennheiser kiest voor neutrale en open geluidsweergave. Over de IE300 kunnen we kort zijn; ze voldoen excact aan de verwachting. Een transparant en helder geluidsbeeld met voldoende laag als je de juist dopjes in de verpakking kunt vinden. Er zitten er diverse siliconen afmetingen in de verpakking, maar ook traagschuim adapters om het geluid goed af te schermen.

Design

De IE300 oortjes ogen professioneel. Vanaf de mini jack tot aan de oortjes zelf is alles robuust vormgegeven en gemaakt. Een donker grijze kabel verbindt de vergulde minijack plug met de haakjes die je om de oren bevestigt. Een bevestiging die je tot dik tien jaar geleden eigenlijk alleen zag bij professionele toepassingen. Het kunststof materiaal van de oortjes lijkt gerecycled door een lichte spikkel in het antraciet. Deze gespikkelde uitstraling verbergt goed oorschilfertjes of roos wat je weleens bij sommige gebruikers op gebruikte oortjes ziet. Goede camouflage dus. De siliconen dopjes bevestigen solide door een extra randje waar ze achter haken. Wel zo fijn. Het is mij wel eens overkomen dat een rubber dopje van een andere hoofdtelefoon die ik testte, in mijn oor bleef steken. Sinds die tijd let ik, bij elk merk, extra goed op de bevestiging van de dopjes.
Alle kabel aanhechtingspunten hebben een kunststof bescherming voor extra steveige bevestiging en kabelbreuk op die plek te voorkomen. In het filmpje van Sennheiser zie je goed hoe complex zo'n oortje van binnen is opgebouwd. Dat zijn details die je niet aan de buitenkant ziet en die deze oortjes echt doen onderscheiden van goedkopere oortjes.

Geluid

De geluidskwaliteit is top en kan zich meten met in-ears die veel meer kosten. Helaas kan je niet in een winkel oortjes even testen voor aanschaf. Dat is echt een groot gemis wanneer je een dergelijk product wilt aanschaffen. De pasvorm bepaalt namelijk in belangrijke mate de geluidsweergave. Maar alles begint bij de drivers en interne opbouw. Als die bagger is, dan kan de pasvorm nog zo goed zijn, maar klinken de oortje vaak niet goed. In dergelijke goedkopere oortje komt het geluid niet los en wordt geen wijde 'soundstage' neergezet. De IE300 geeft heel zuiver een heel groot frequentiebereik weer. Het onderscheidt tussen instrumenten en zelfs specifiek geluid van een opname zijn goed te horen. Daar onderscheiden de betere oortjes zich van de mindere. Het geluid is licht en open. Het laag klinkt niet dik. Dat kan een minpunt zijn als je hele vette bassen wilt horen. Het laag wordt door de IE300 netjes weergegeven, maar is nooit dominant. Wij hebben de oortjes ter review aangevraagd om de MKE400 ook met oortjes te testen. Deze microfoon heeft immers een aansluiting voor monitoring via een bedrade hoofdtelefoon. Omdat de MKE400 gemaakt is voor mobiel gebruik, is het niet aannemelijk dat je met een grote over-ears hoofdtelefoon gaat filmen. Alle smartphones hebben zelden nog oortjes en bedrade oortjes van kwaliteit zijn een zeldzaamheid aan het worden. Vandaar de behoefte om deze IE300 eens te testen met de MKE400. Juist in deze setup is het design en de vormgeving perfect. Lekker licht in gebruik en snel weg te frommelen in het bijbehorende doosje of jaszak. De open en neutrale weergave is fijn bij monitoren van een opname. Vergeleken met draadloze oortjes zijn de IE300 echt beter wanneer we muziek van Tidal via een hi-res speler beluisteren.

Conclusie

Sennheiser heeft met de IE300 een geslaagd product voor wie neutraal klinkende bedrade oortjes zoekt. Het geluid is open en neutraal. De IE300 zijn solide gemaakt om jaren dagelijks plezier van te hebben. Wie denderende bassen in plaats van neutraal laagweergave wil horen moet andere oortjes overwegen.

Sennheiser IE 300 Hoofdtelefoons In-ear 3,5mm-connector Zwart kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij Sennheiser webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • pasvorm
  • neutrale weergave
  • degelijke vormgeving
  • compleet met adapters

THE BAD

  • niet voor bas freaks
Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram