Logo GadgetGear.nl
Oppo MariSilicon X NPU
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

MariSilicon X is Oppo’s eerste 6nm imaging NP

Veel smartphonebouwers besteden de beeldverwerking van de camera uit aan chipsets van Sony, Canon en andere merken. Met haar eigen MariSilicon X NPU hoopt Oppo nu het verschil in de markt te gaan maken.

De MariSilicon X is een NPU op basis van het energiezuinige 6nm procedé. Dit maakt de chip niet alleen klein, maar ook heel snel. Bovendien krijgt deze NPU chip een eigen lane naar het werkgeheugen op een snelheid van 8,5Gb per seconde. Dit levert een logische rekenkracht van 11,6 TOPS op. Hierdoor is deze NPU chip in staat om RAW foto’s real-time te verwerken. Bovendien kan hij afbeeldingen met 20-bits kleuren verwerken. Dat is verder dan de meeste HDR displays op dit moment zijn.

Oppo MariSilicon X NPU

Naast verbeteringen op het gebied van fotografie, zou de NPU ook op het gebied van 4K filmopnamen moeten opvallen. Zo zou de chip een contrastverschil van 1.000.000:1 moeten kunnen registreren. Dit zou ook uitzonderlijk goede 4K prestaties in de nacht moeten opleveren.

In het eerstekwartaal van 2022 mogen we namelijk de nieuwe Oppo Find X series verwachten. Die smartphone zal met de MariSilicon X worden uitgerust. Waarschijnlijk naast de nieuwste chipset van Qualcomm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.