Dennis van Dijk
Dennis van Dijk

Hoe zorg je ervoor dat het internet sneller wordt?

Gebruik je eigenlijk alleen internet en wil je weten hoe je jouw internet sneller kan maken?
Misschien erger je je nu regelmatig aan langzaam ladende pagina’s en weet je niet zo goed hoe dit komt. Met snel internet is dit verleden tijd en kun je sneller en efficiënter werken vanuit huis of voor andere doeleinden surfen op het net. In dit artikel geven wij je enkele tips om jouw internet sneller te maken. Lees snel verder voor meer informatie.

Reset je router

Wij raden het zeker aan om iedere maand je router te resetten. Zo geef je het apparaat even pauze en vernieuw je de internetverbinding. Mocht je erge problemen hebben met de snelheid van jouw internet, dan zou je nog kunnen proberen om elke dag de router te resetten. Mocht je een modem hebben, dan dien je ook deze opnieuw op te starten. Door je modem te resetten, zal de verbinding met de provider weer worden gestimuleerd.

Zet de router op een andere plek

Een andere handige oplossing, is de router op een andere plek zetten. Misschien staat deze nu in een hoek ergens ver weg in een kamer. Het beste kun je deze dan snel verplaatsen naar een plek dichterbij. Wanneer het wifi-signaal je niet kan bereiken, zal je een tragere internetverbinding hebben. Zorg ervoor dat de router in het midden van het huis staat en plaats deze bij voorkeur op de plek waar je het meest gebruik maakt van het internet. Stel dat dit in de woonkamer is, dan moet je jouw router daar plaatsen.

Blok advertenties

Het is zeker ook handig om advertenties te blokkeren. Iedere website zal advertenties weergeven. Denk aan afbeeldingen, advertenties, video’s en GIF’s die meteen afspelen als je op de website terecht komt. Dit kan wel eens zorgen voor een tragere internetverbinding. De beste optie is dan ook om advertenties te blokkeren. Je kunt speciale plug-ins installeren om deze advertenties te blokkeren. Bekijk eens online welke plug-in jou het meest aanspreekt.

Wis je cachegeheugen

Heb je langzaam internet, dan kan het helpen om je cachegeheugen te wissen. Wanneer je websites bezoekt, zullen browsers informatie over jou verzamelen. Dit zijn ook wel cookies. Deze informatie wordt gebruikt door marketeers om je relevante advertenties toe te sturen. Wis je deze cookies en trackers om de zoveel tijd, dan wordt je internet stukken sneller. Dit kun je doen door de ‘cache’ in je browser te wissen.

Wij wensen je veel succes met onze tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.