Logo GadgetGear.nl
Adata XPG Vault Edition
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Adata stopt 1TB opslag in prototype muis

Met de toename in snelheden van USB verbindingen, kunnen we op nieuwe manieren kijken naar hoe we accessoires bouwen. Steeds vaker hebben we een vorm van externe opslag bij onze laptops en zelfs tablets. Adata verenigt externe SSD opslag in een muis.

Adata XPG Vault Edition

De concept muis heeft de naam XPG Vault meegekregen en is gericht op gamers. Een opvallende keuze omdat die doorgaans geen lag op de dataverbinding tussen muis en computer willen. Toch wordt het USB draadje van deze muis ook gebruikt voor data-overdracht met een maximale bandbreedte van 985MB per seconde. De verbinding zal naar verwachting over USB 3.2 Gen 2 lopen om deze snelheden te kunnen borgen.

Of en hoe dit concept realiteit wordt is nog niet bekend.

2 reacties

  1. Wat voor data hebben we het dan over? Aangezien er gesproken wordt over een SSD gaat het om meer dan instellingen en wat profielen? Dat zijn namelijk best interessante dingen om in een muis te verwerken. Aangezien je deze inlaad voor het spelen lijkt het me niet dat deze invloed heeft op de prestaties van de muis. Wel zou het een wat zwaardere muis maken.

    Maar Adata XPG-accessoires zijn vaak niet zo prijzig, dus ik denk dat het een probeersel is. En eigenlijk vind ik dit niet perse een vreemde. Op deze manier hoef je niet zowel een geheugendrager als een losse muis mee te nemen. Ook voor zakelijk gebruik kan ik me wel nuttige toepassingen voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.