Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Vanaf 9 december toch andere betaalmethoden in iOS apps

De kogel is door de kerk. Er lijkt geen ontkomen meer aan voor Apple. Per 9 december moet Apple toestaan dat app bouwers ook andere betalingsmethoden kunnen gebruiken in plaats van die van Apple zelf.

Apple heeft lang gevochten om het alleenrecht te behouden voor het afrekenen van in-app aankopen van haar gebruikers. Vele organisaties, waaronder Epic, vochten dit beleid met succes aan. Apple stond erom bekend 15~30% van de inkomsten te houden, waardoor diensten als Spotify al duurder waren om via Apple te kopen dan wanneer je Spotify op een ander platform gebruikte.

Vanaf 9 december is het dus toegestaan dat iOS apps andere diensten gebruiken om jouw in-app aankopen mee af te rekenen. Bij reguliere payment providers kunnen de afdrachten veel lager liggen. Vaak rond de 3%. Toch kan het even duren voor app ontwikkelaars dat allemaal op orde hebben. Ondertussen heeft Apple nog een beroep lopen om deze beslissing aan te vechten. Uitsluitsel daarop zal nog heel lang op zich laten wachten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.