Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Skil 20V MAX Battery Pack + Charger

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Levert de beloofde snelheid
  • Kan gemakkelijk worden opgehangen

THE BAD

Ook Skil behoort tot de gereedschapsmerken die keurig batterijen, laders en powertools van elkaar gaan scheiden. Daarmee worden de tools goedkoper en hebben we minder batterijen in huis slingeren. Vandaar checken we de Skil 20V MAX Battery Pack + Charger set.

Unboxing

De Skil 20V MAX Battery Pack + Charger set bevat namelijk een Energy platfrom 2.0Ah Activcell keepcool batterij in combinatie met een lader. Daarnaast krijg je nog wat documentatie, maar ik verwacht dat jij die net zo min leest als dat wij dat doen.

20V multilader

De Skil 20V MAX Battery Pack + Charger bevat een lader die geschikt is voor alle 20 Volt batterijen van Skil. Dat zijn er namelijk meer dan alleen de batterij die in dit pakket zit. In dit pakket zit namelijk enkel een 20V 2.0h batterij, maar Skil verkoopt ook batterijen met een capaciteit van 2.5Ah, 4.0Ah en 5.0Ah. Hoe groter de capaciteit, hoe krachtiger of langer de powertool zal functioneren. Bigger is better, maar natuurlijk ook een iets grotere investering.

Met deze lader wordt de meegeleverde 2.0Ah batterij opgeladen in ongeveer een uur. Dit hebben we ook kunnen valideren. De andere batterijen hebben we niet in de studio, maar dit zijn de laadtijden die we op de verpakking teruglezen;

  • 2.0Ah 60 minuten
  • 2.5Ah 75 minuten
  • 4.0Ah 120 minuten
  • 5.0Ah 150 minuten

In het ontwerp van de lader zit nog een handig dingetje. In de voet hebben de mensen van Skil twee schroefogen geplaatst. Hierdoor kun je de lader aan de wand hangen. Wel zo handig in de schuur of de klusbus en absoluut iets dat ik heb gemist bij andere merken.

De Energy Platform batterij

Dit pakket komt met een 20v 2.0Ah lithium-ion batterij. Deze is opgebouwd op basis van de Activcell technologie van Skil. De batterij is relatief licht en compact, zoals je bij dit formaat zou verwachten. Ook zien we ontluchting en dat is weer onderdeel van de keepcool technologie van Skil. Met die technologie moeten de accucellen in de batterij koeler blijven, waardoor ze langer op hetzelfde niveau blijven presteren. Hoe lang je met een 2.0Ah batterij kunt werken, hangt natuurlijk sterk van de toepassing af. Skil durft het aan om 3 jaar garantie te geven op de batterijen, dus ze staan in ieder geval achter de kwaliteit die ze beloven.

PWRCORE 20

Wie in plaats van Skil.nl naar Skil.com gaat, ziet dat de naam Energy Platform helemaal niet wordt gebruikt. In Amerika noemen ze dit platform PWRCORE 20. Het gaat echter op dezelfde technologie.

Conclusie  Skil 20V MAX Battery Pack + Charger

Waar het gros van de merken op 18V inzet, zit Skil met 20V net iets hoger. Op papier kan Skil dus meer accukracht leveren op hetzelfde formaat. Hoe groot het verschil echt is, hangt natuurlijk af van de powertools, die we ook gaan testen. Je zal de Skil 20V MAX Battery Pack + Charger dus vaker tegenkomen hier op GadgetGear.nl.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.