Skil 20V MAX Battery Pack 4.0Ah Verpakking
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Skil 20V MAX Battery Pack 4.0Ah

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Stevige behuizing
  • Meer kracht

THE BAD

Onlangs las je bij ons de test van de Skil 20V MAX Battery Pack 2.0Ah in combinatie met een vlotte lader. Inmiddels hebben we ook een 4.0Ah batterypack binnen en dat verandert nogal wat aan de prestaties van jouw draadloze tools.

Unboxing – niks overbodigs aan

Het idee bij de losse verkoop van batterijen is dat je minder dure accu’s in huis hebt slingeren. Dat geldt natuurlijk ook voor laders. De verpakking van deze batterij komt dan ook zonder lader. Die hebben we immers al. Alleen een papiertje met verplichte documentatie. Als Skil de plastic sticker van de verpakking kan vervangen voor een papieren sticker, dan is deze verpakking ultiem recyclebaar.

Skil 20V MAX Battery Pack 4.0Ah Uitgepakt

Ontwerp

Een grotere batterij capaciteit staat gelijk aan meer cellen en dat staat gelijk aan meer ruimte nodig. Deze twee keer zo sterke batterij is logischerwijs ongeveer twee keer zo groot en ongeveer twee keer zo zwaar. Alle Skil tools die wij hebben, houden al rekening met grotere batterijen. Dus dat is helemaal prima. Daarnaast zit er een LED indicator op zodat je kunt zien hoeveel stroom je nog in de batterij hebt. Handig!

Skil 20V MAX Battery Pack 4.0Ah

Ook deze batterij bevat de Keep Cool technologie van Skil. De cellen in de batterij zijn zo geplaatst dat lucht er vrij langs kan bewegen. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker de warmte kwijt, waardoor de performance langer gelijk blijft.

Uitwerking

Deze grotere batterijen hebben een dubbele uitwerking bij Skil. Veel tools zullen een veel langere gebruiksduur krijgen met deze grotere batterij. Er zit immers meer stroom in. Daarnaast zijn er tools die krachtiger worden. Een 20V MAX boorhamer wordt niet heel gelukkig van een 2.0Ah battery pack. Daar is de 4.0Ah echt de minimaal aanbevolen sterkte als je resultaat wenst te behalen.

Skil 20V MAX Battery Pack 4.0Ah op de lader

Conclusie Skil 20V MAX Battery Pack 4.0Ah

De conclusie is een open deur die we keihard intrappen. Je krijgt meer kracht en meer uithoudingsvermogen met deze grotere batterij. Daarmee voldoet de Skil 20V MAX Battery Pack 4.0Ah helemaal aan onze verwachtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.