Hammerhead True Wireless X Pro verpakking
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Razer Hammerhead True Wireless X Pro

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Erg mooi ontwerp
  • Erg stevige sound
  • Gaming mode

THE BAD

  • Door de pasvorm zeker niet voor iedereen goed te dragen

De Razer Hammerhead series is al jaren het meest stijlvolle oordopje voor de gamer. Met de eerste USB-C generatie, kreeg je zelfs groene verlichting in de oren. Dat verdween toen Razer True Wireless ging… tot de komst van de Razer Hammerhead True Wireless X Pro.

Unboxing

De Razer Hammerhead True Wireless Pro komt met laadkabel (USB-C), handleiding en twee rubberen kapjes die de headset wat stroever maken. De headset ondersteunt Google Fast Pair, dus Android gebruikers zijn na het openen van het doosje vrijwel meteen verbonden met de headset. Handig!

Hammerhead True Wireless X Pro verpakking

Ontwerp

Qua ontwerp ziet de headset er enorm goed uit. Mooi gebruik van plastics en het Razer logo duidelijk verlicht in jouw oor. Dit is misschien wel het mooiste headsetje dat Razer tot nu toe heeft gemaakt. Toch is er één detail dat we wel echt mistten. De laadkabel is dan wel een mooie flatcable, hij is niet groen terwijl de vroege Hammerhead headsets wel een toffe, groene kabel kregen. Jammer!

Draagcomfort

Het was even zoeken op de redactie. De Razer Hammerhead True Wireless X Pro is namelijk een open-fit headset. Door het flinke gewicht valt de headset redelijk gemakkelijk uit het oor. Ik was de enige die ze in kon houden, en daar ben ik heel blij mee. Maar daar lees je zo meer over wanneer ik over het geluid ga praten.

Het THX geluid

Als eigenaar van THX, is het voor Razer niet heel lastig om te gaan voor topgeluid. De oordopjes zijn dan ook door Razer voorzien van 13mm drivers. Deze worden door Razer zelf getuned.

Het geluid van de Razer Hammerhead True Wireless X Pro is echt wel indrukwekkend te noemen. Natuurlijk heb je bij een open fit headset dat je meer geluid van buiten hoort, maar deze headset weet toch echt wel haar mannetje te staan.

De app

Wil je het geluid beter afstemmen op jouw voorkeuren? Dan kun je de Razer app downloaden. Hiermee kun je de touchbediening op de oordopjes naar eigen hand aanpassen. Bovendien kun je hier de game mode aanzetten waar ik zo op terug kom. De app stelt je namelijk ook in staat om de EQ van de headset hellemaal naar eigen smaak te finetunen.

Hammerhead True Wireless X Pro

Voor de gamers

Natuurlijk is dit een headset voor de gamers. Daarom komt de Razer Hammerhead True Wireless X Pro met een 60ms low latency gaming mode. Deze zorgt voor een lagere audiolag wanneer je over bluetooth aan het gamen bent. Mijn vermoeden is dat razer de resolutie van het geluid wat omlaag schroeft om zo minder bandbreedte nodig te hebben voor het geluid. Wat mij betreft prima voor in-game audio. Razer maakt overigens gebruik van Bluetooth 5.2.

Conclusie Razer Hammerhead True Wireless X Pro

Eigenlijk is de pasvorm het grootste struikelblok van de Razer Hammerhead True Wireless X Pro. Open fit headsets zitten comfortabeler dan in-ear headsets, maar vragen wel wat diepte om goed te blijven zitten. Zeker wanneer ze vrij zwaar zijn. Voor het geluid kunnen we de Razer Hammerhead True Wireless X Pro absoluut aanraden. Maar het is handig om eerst even bij iemand te mogen ervaren of ze wel in jouw oor blijven zitten.

Razer Hammerhead True Wireless kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.