Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Logitech ERGO K860 for Business keyboard

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Ergonomisch prettig ontworpen
  • Tikt zeer stil
  • Logi Bolt beveiligde verbinding
  • Gemakkelijk schakelen tussen apparaten

THE BAD

Logitech maakt al jaren ergonomische toetsenborden. Deze zogenaamd gespleten toetsenborden zijn gevormd naar de natuurlijke houding van de polsen. Hierdoor ogen ze vreemd, maar kennen ze een heuse fanbase.

Unboxing

Allereerst een compliment voor Logitech. De verpakking van de Logitech ERGO K860 for Business bevat geen plastics. Alles is opgelost met papier en zo zien we dat natuurlijk graag. Het toetsenbord werkt op batterijen en die zijn al geplaatst.

In de verpakking vinden we het toetsenbord en de Logi Bolt dongle. De documentatie die je nodig hebt om te starten, is op de doos gedrukt. Dat scheelt weer papier en dat is prima.

Design

 

Het is even wennen. Wel een toetsenbord met pootjes, zodat je deze schuiner kunt zetten, maar die pootjes zitten aan de voorkant. Wat eigenlijk vooral ideaal is wanneer je aan een laag bureau zit.

Tikcomfort

De polssteun bestrijkt het hele toetsenbord en is afgewerkt met stof. Dit voelt buitengewoon plezierig aan tijdens het tikken.

Wat plezierig is, is dat Logitech de moeite neemt om de spatiebalk te splitsen. Hierdoor druk je deze gemakkelijker in met de duim.

Alle knoppen hebben een lage weerstand en een zeer beperkte diepte nodig om een toetsaanslag te registreren. Bovendien tik je vrijwel geruisloos op het toetsenbord.

Multi-device

De Logitech ERGO K860 for Business is een echt multi-device toetsenbord. Met de minste moeite schakel je tussen drie apparaat profielen. Één daarvan is gekoppeld aan de Logi Bolt dongle die bij het toetsenbord in de doos zat. De twee anderen zijn bluetooth profielen. Deze kunnen worden gekoppeld aan jouw smartphone of tablet.

De knoppenindeling is ook gemaakt naar de ondersteuning van verschillende platformen. De opdrukken komen dus overeen met die van de PC, maar ook die van Apple. Hierdoor kan iedereen wel uit de voeten met het toetsenbord.

De bovenste rij toetsen is gereserveerd als functietoetsen. Je kunt dus gemakkelijk en snel het volume van jouw computer en andere zaken aanpassen. Precies zoals macOS gebruikers gewend zijn, maar dan ook voor PC gebruikers.

Logi Bolt

Nieuw in deze uitvoering van dit toetsenbord is de ondersteuning voor de Logi Bolt dongle. Dit is de veiligere opvolger van de Unifying adapter die vroeger bij de hardware van Logitech werd verpakt. De Logi Bolt is gemaakt om de datastroom tussen jouw toetsenbord en de computer te versleutelen. Inderdaad, voor gamers levert dat wat lag op, maar bij regulier gebruik merk je daar helemaal niets van.

Conclusie Logitech ERGO K860 for Business

De Logitech ERGO K860 for Business is een prima ergonomisch toetsenbord. Het comfort ligt enorm hoog in deze uitvoering. Bovendien schakel je erg gemakkelijk tussen verschillende apparaten. Voor zakelijk gebruik is het een absoluut pluspunt dat de data tussen toetsenbord en computer versleuteld is. Ondernemingen waar privacy belangrijk is, zullen hier zeker baat bij hebben.

Logitech ERGO K860 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

2 reacties

  1. Ik heb de normale versie van dit toetsenbord. Hebben ze voor deze zakelijke versie ook de slijtvastheid verbeterd? Ik had ook jullie review daarvan gevonden en daar zie ik die slijtage wel terug op de foto’s en ook genoemd in de tekst.

    Hoe lang is dit toetsenbord getest?

  2. Ik heb het idee dat dit verder precies dezelfde hardware is. Dus ik zou er vanuit gaan dat de slijtagesnelheid gelijk is. Daar hebben we nog niet voldoende meters voor kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.