Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Blue Voice (met de Yeti X)

Onlangs lanceerde Logitech de nieuwe Blue Voice module voor haar Logitech G Hub software. De Blue Voice module is speciaal gemaakt voor content creators met een Blue microfoon. Wij mochten hem testen met de Blue Yeti X microfoon.

De Blue Yeti X

Op de Blue Yeti X gaan we niet al teveel in. Jeroen gaf deze microfoon in 2019 al een dikke vier en een halve ster in zijn buitengewoon uitvoerige test. Inmiddels is het 2021 en lijkt aan de microfoon weinig veranderd. Aan de software des te meer. Logitech kocht Blue namelijk eind 2018 en heeft het microfoonmerk inmiddels volledig in haar business geïntegreerd.

We gaan de review dus niet helemaal herhalen, maar ik quote nog wel even de conclusie van Jeroen:

“De Blue Yeti X is prachtig qua looks. Hij is groot, mooi en praktisch versierd met LED zonder storend of té zijn. In deze review testen we de microfoon in vergelijking met een andere plug & play oplossingen alsmede de voordeligere manieren om geluid op te nemen. Dan zien we dat de Yeti het op alle fronten wint. Want dit is niet enkel een opname tool, maar ook een verwerker, bewerker en tuner. Dankzij de features is deze Yeti een compleet pakket voor jouw thuisstudio. Er zijn zoveel presets te proberen en zelf te maken dat je eigenlijk weken nodig hebt om alles te perfectioneren. Wil je echt Pro audio gaan, dan moet je ook Pro geld gaan inleveren. Een goeie mic kost dan ook meer dan duizend euro. Wil jij potcasted, youtuben, twitchen of zelf thuis liedjes opnemen, dan is de Yeti echt jouw keuze. Hij is een genot voor oor en oog. Met de bijbehorende software kun je eindeloos tweaken om ruis, achtergrondgeluiden te filteren en noem maar op. De Blue Yeti X is  één van de beste USB mics wat geluidskwaliteit betreft, zeker als de nadruk ligt op stem/voiceopnames zoals Manon en ik hebben getest”

De Blue Yeti X is daarmee de ideale microfoon voor deze test.

De Logitech G Hub

Blue Voice, of Blue Vo!ce zoals Logitech het graag schrijft, is een module in de Logitech G Hub. De Logitech G Hub is de centrale software van Logitech waar je alle Logitech gaming- en streaming hardware in kunt beheren. Blue Voice is dan ook een module in deze software van Logitech die je terugziet in de vorm van een aantal tabbladen in de G Hub.

Blue Voice software

De Blue Voice module wordt beschikbaar zodra je een Blue microfoon aan jouw systeem hebt gekoppeld. Met de software opent een groot aantal nieuwe mogelijkheden om jouw opnamen live aan te passen.

Presets

Het eerste dat je krijgt is een groot aantal Blue Voice presets om mee te werken. Daarmee pas je jouw stemgeluid subtiel aan naar wat we gewend zijn van audiovormen als AM radio, FM radio, TV Broadcasting etc. Dat kan dus iets warmer zijn of iets voller. Net afhankelijk van wat jij zoekt voor jouw stream of recording.

@eldeejee

@logitechg stuurde me een Yeti X om de nieuwe Blue Voice software te testen. Dat wordt lachen op @twitch #twitch #blue

♬ origineel geluid – Arjan Olsder

Effecten

Maar stel het is zaterdagavond en je wilt even lekker freaky of onherkenbaar gaan met je stem? Dan kun je ook Blue Voice effecten loslaten op jouw stem. Dit is meer extreme modulatie waardoor jouw stemgeluid hoger of lager zal worden. Van buitenaards tot robot-achtig of klinken als een monster. Er zit zelfs een speciaal fluistereffect in.

Geluidsverbeteraars van Nvidia

Nu beschikken we in ons testsysteem (de Huawei Matebook 13 Pro) niet over een Nvidia GPU, dus uit ervaring kunnen we hier niet praten, maar we willen het wel benoemen. De Blue Voice software beschikt namelijk over ondersteuning voor Nvidia Broadcast. Deze zet jouw Nvidia RTX GPU aan het werk om ruis en andere storende geluiden live weg te filteren. Deze functionaliteit is nog wel in beta. Heb jij hier al mee gespeeld? Laat jouw ervaring dan vooral even achter in de comments.

Conclusie Blue Voice

Voor iedereen die bezig is met streaming of audio-opnamen is de aanschaf van een Blue Yeti X al een aanbeveling. Met deze Blue Voice software van Logitech til je de ervaring naar een nog hoger niveau. Missen we iets? Ja, dat zeker. Hoe tof zou het zijn als je met deze software ook audiosamples kunt binden aan de knoppen van jouw toetsenbord. Dat zou de hele ervaring naar een nog veel hoger niveau tillen. Ach, je moet iets te wensen hebben. Verder zijn we dik tevreden over hoe Logitech de productervaring van deze microfoon naar een nog hoger niveau weet te tillen.

Blue Voice kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.