Realme GT2
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Realme komt met haar eerste vlaggenschip smartphone, de GT2 Pro

Na Oppo, Vivo en OnePlus mag ook BBK Electronics dochter Realme smartphones met high-end chipsets verkopen in Europa. Het eerste echte vlaggenschip van het Chinese merk krijgt de naam GT2 Pro mee.

De Realme GT2 Pro komt met de nieuwe Qualcomm Snapdragon 8xx-series chipset die ergens komende maand gepresenteerd zal worden. Realme gaat het toestel afleveren met Android 12 en haar eigen Realme UI 3.0 skin.

Achterop komt een triple-camera met een opvallend breed camera-eiland. De hoofdrol is weggelegd voor een 50 megapixel camera die optisch gestabiliseerd zal zijn. De selfiecamera krijgt een resolutie van 32 megapixels. Dit is zichtbaar in de gelekte renders van OnLeaks.

Realme GT2

Het toestel krijgt een 6,8 inch AMOLED display dat draait op 120Hz. Het ligt een extreem royale 12GB aan werkgeheugen in. Daarbij kiest het merk meteen voor het snelle LPDDR5 geheugen. Qua opslag krijg je 256GB aan UFS 3.1 opslaggeheugen in het toestel.

Naar verwachting gaat BBK Electronics de OnePlus strategie toepassen door te stunten met een gloednieuwe high-end chipset voor heel weinig. Geruchten zeggen dat het toestel namelijk voor €555 over de toonbank zou mogen gaan. Daarmee zou het weleens de goedkoopste smartphone met deze chipset kunnen worden.

Eén reactie

  1. Ben benieuwd naar dit ding. De BBK-merken doen het goed, en mijn ervaring met Realme is niet verkeerd. Die grote hoeveelheden aan werkgeheugen… Ik vraag me af of je daar werkelijk wat van merkt. Zelfs bij dingen als het videobewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.