Nvidia mag ARM nog niet overnemen

Vervelend nieuws voor Nvidia. De grote GPU bouwer mag CPU ontwerper ARM voorlopig nog niet overnemen. Sinds eind vorig jaar is Nvidia al met de overname bezig, maar na de EU, ligt ook het Verenigd Koninkrijk de Amerikaan dwars.

Markt autoriteiten in verschillende landen zijn namelijk bang voor een verkleining van de concurrentie, waardoor de prijzen van ARM technologie stevig omhoog kunnen gaan. De processors die ARM ontwerpt zijn onder anderen in vrijwel iedere telefoon, tablet en smartwatch terug te vinden. Ondermeer doordat de technologie voor velen goed betaalbaar is.

Naast het risico op prijsstijgingen, vreest het Verenigd Koninkrijk ook voor de eigen, nationale veiligheid. Het onderzoek dat het Verenigd Koninkrijk instelt zal ongeveer een half jaar duren.

Nvidia heeft ondertussen haar bod van 40 miljard dollar nog steeds op tafel liggen. De huidige eigenaar is het Japanse SoftBank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram