News: Ampler e-bikes haalt 7,4 miljoen op om uitbreidingsplannen te ondersteunen.

2 NOVEMBER 2021 – Ampler heeft een aandelenronde afgesloten onder leiding van ervaren investeerders Taavet Hinrikus en Sten Tamkivi van Taavet+Sten en vergezeld van Estse topinvesteerders zoals Metaplanet, Ambient Sound Investments en Ragnar Sass. De totale omvang van de aandeleninvestering was 7,4 M €, wat de bedrijfswaardering op 47 M € brengt.

 

Het snelgroeiende bedrijf zal het vermogen gebruiken, om verder te bouwen aan de toekomst van persoonlijk vervoer door het stedelijke woon-werkverkeer aan te pakken. Ampler zet zijn uitbreiding voort door het aantal medewerkers en showrooms te verdubbelen in 2022 en door een nieuwe CO2-neutrale fabriek te bouwen tegen 2023. Volgens Allied Market Research zal de wereldwijde markt voor e-bikes tegen 2030 $ 118,6 miljard bedragen.

Taavet en Sten’s visie is om de technologiesector in Europa, inclusief Estland, te promoten met een
decennia lang zicht. Hun investeringsmaatschappij investeert het geld en de expertise van de eigenaren zelf met als doel bedrijven op lange termijn te ondersteunen met toekomstige oplossingen. “Als ondernemers en leiders bouwen we al sinds de middelbare school samen aan bedrijven en hebben we geleerd dat de beste manier om met technologie waarde voor de wereld te creëren, is door ingenieus te zijn in het oplossen van een aantal zeer complexe problemen. Ampler gaat in de goede richting om ervoor te zorgen dat een schonere planeet voor ons”, zegt Sten Tamkivi.

De plannen van Ampler zijn om Nederland en Zwitserland te vestigen als de volgende kernmarkten naast Duitsland, door nieuwe showrooms en servicecentra te openen. De volgende showroom wordt geopend in de bruisende Haarlemmerbuurt in Amsterdam. Ampler wil een rolmodel worden voor ecologische duurzaamheid voor de fietsindustrie, aangezien de uitbreidingsplannen de opening van een nieuwe koolstofneutrale fabriek omvatten, met een assemblagecapaciteit van minstens 100.000 fietsen per jaar. “Alle e-bikes van Ampler worden met de hand geassembleerd in onze eigen fabriek, omdat we geloven dat assemblage in eigen bezit een belangrijk concurrentievoordeel zal blijven om de beste woon-werkervaring in de stad te bieden met gebruiksvriendelijke, betrouwbare en duurzaam gebouwde lichte elektrische fietsen. ”, zegt Ardo Kaurit, CEO en mede-oprichter van Ampler Bikes.

“Ik deed mee aan de “Ampler-ronde”, omdat ze de meest klimaatvriendelijke vervoerswijze stimuleren: fietsen. En als actieve gebruiker van Ampler e-bikes – ik weet dat hun producten echt de beste ter wereld zijn – zowel door de kwaliteit als de service. Ik weet zeker dat het bedrijf alles heeft wat het nodig heeft om weer een eenhoorn uit Estland te worden,” Ragnar Sass, mede-oprichter van de 5e eenhoorn van Estland Pipedrive en actieve engelinvesteerder in greentech.

 

“We zijn erg trots om dit volgende hoofdstuk te beginnen met investeerders en ondernemers naar wie we opkijken en waarvan we geloven dat we samen een succesvolle en langdurige reis kunnen maken die gunstig zal zijn voor alle aandeelhouders en voor onze bestaande en toekomstige klanten,” opmerkingen Ardo Kaurit.

 Ampler

Ampler Bikes is een Ests direct-to-consumer merk dat lichte e-bikes produceert en verkoopt. Ampler, opgericht in 2016 door een professionele motorcrosser, een ingenieur en een fietsontwerper, lanceerde hun vlaggenschip e-bikes, de Ampler Curt, Stout en Stellar in 2018, en opende in hetzelfde jaar een showroom in Berlijn. Tot op heden heeft Ampler duizenden e-bikes verkocht in heel Europa en heeft het 130 mensen in dienst tussen kantoren in Tallinn, Berlijn en Keulen.

https://amplerbikes.com/

https://www.facebook.com/amplerbikes

https://www.instagram.com/amplerbikes/

https://www.youtube.com/amplerbikes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Peter Willemse

Peter Willemse