Logo GadgetGear.nl
Netflix Games
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Netflix Games gelanceerd, Hierom niet op iOS

Sinds deze week is het zo ver. Een avondje Netflixen hoeft niet langer beperkt te zijn tot het kijken van een film of het bingen van een serie. Netflix heeft nu games aan haar portfolio toegevoegd.

Met de komst van Disney+, Discovery+ en een hoop andere platformen die hun weg naar Europa vinden, begint het assortiment films en series bij de grote N wat in te dunnen. Hoewel het merk ijzersterk is met haar Netflix Originals, is het tijd om meer redenen te vinden voor mensen om te blijven Netflixen.

Netflix Games

Vorig jaar zagen we onverwacht vacatures bij Netflix voor game developers. Sinds deze week proeven we daar de vruchten van. Netflix presenteerde namelijk haar eerste mobiele games in haar app. Gebouwd op basis van Netflix franchises en nog zonder iOS ondersteuning. Dat heeft zeer waarschijnlijk dezelfde reden dat Google Stadia en andere diensten met Apple in de clinch liggen.

Sinds de lancering van Apple Arcade ligt Apple namelijk een beetje dwars richting game streaming services. Die moeten namelijk per game een separate app lanceren op iOS. Zo kan Apple per game bekijken of de game wel geschikt is voor haar platform. Een beetje bloot, en je mag immers niet op de app store. Dit maakt het game streaming diensten erg lastig om te kunnen garanderen dat hun volledige assortiment games beschikbaar is op Apple. Daarnaast is het erg lastig voor de gebruiker om steeds weer opnieuw in te moeten loggen.

Mogelijk speelt dit probleem dus ook bij de Netflix app. De huidige selectie games is onderdeel van de app zelf. Wanneer deze aan de iOS app toegevoegd worden, zou Apple zich op bovenstaande regels kunnen beroepen om haar grootste concurrent voor streaming video de deur te kunnen wijzen. Een risico dat Netflix zich misschien niet kan veroorloven. Natuurlijk is dit speculatie op basis van de ontwikkelingen op het iOS platform.

Tot nu toe bevat de app vijf games. Deels opgebouwd rondom Netflix originals. De games zijn ook allemaal ontwikkeld om gespeeld te worden door volwassenen. Er zijn dus nog geen games voor kinderen.

  • Stranger Things: 1984
  • Stranger Things 3: The Game
  • Shooting Hoops
  • Teeter Up
  • Card Blast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.