Netatmo lanceert haar Slimme Koolmonoxidemelder in Nederland

Netatmo Slimme Koolmonoxidemelder

Netatmo kennen we van origine vooral van de slimme thermostaten. Vandaag krijgt het smart home landschap van het merk een interessante uitbreiding met de Slimme Koolmonoxidemelder.

Netatmo Slimme Koolmonoxidemelder

De Slimme Koolmonoxidemelder is, zoals de naam al doet vermoeden, een melder die meer doet dan alleen piepen wanneer het koolmonoxide meet. Dit gas is zeer gevaarlijk omdat het meestal reukloos is en zuurstof uit de woning verdrijft. Zonder het te zien, stikken mensen door een zuurstoftekort. Dit is een risico dat vooral speelt in gasgestookte woningen.

Om mensen in veiligheid te brengen, bevat de Slimme Koolmonoxidemelder een eigen alarm van 85 dB. Daarnaast stuurt het een melding naar aangesloten telefoons. Handig als er wel een gaslek is, maar jij niet thuis bent. Ook kan de melder andere slimme apparaten in huis aansturen. Denk aan het aanzetten van Philips Hue lampen en / of het uitzetten van de muziek.

De Netatmo Slimme Koolmonoxidemelder beschikt over een CE keurmerk volgends EN 50291 en reageert vanaf 50 PPM. Dit om te voorkomen dat het alarm al gaat loeien wanneer jij een kebabscheetje laat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.