Logo GadgetGear.nl
Huawei App Gallery met Adidas App
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei App Gallery geteisterd door malware

Slecht nieuws voor Huawei. Net nu de Chinees een aantrekkelijk app aanbod in haar App Gallery weet te verzamelen, blijken minimaal 190 apps besmet met malware, waardoor naar schatting 10 miljoen telefoons zijn besmet.

De malware kwam voornamelijk met games mee die op Huawei App Gallery beschikbaar waren. De malware weet via de games toegang te krijgen tot gegevens op de smartphone en stuurt deze door naar een externe server. Deze data bevat onder anderen het telefoonnummer van de gebruiker alsmede de GPS gegevens en andere data.

De malware werd ontdekt door Doctor Web. Alle geïnfecteerde apps zijn inmiddels door Huawei verwijderd.

Sinds Huawei door de VS op de zwarte lijst in geplaatst, werkt het hard aan haar eigen HarmonyOS en bijbehorende App Gallery. Hier in Europa is Huawei onder anderen groot gebleven in de zuidelijke landen, die altijd al wat minder afhankelijk waren van de diensten en apps van het Amerikaanse Google. In landen als Nederland, waar we heel veel Google diensten gebruiken, is het marktaandeel van Huawei zo ongeveer verdampt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.