Huawei App Gallery geteisterd door malware

Slecht nieuws voor Huawei. Net nu de Chinees een aantrekkelijk app aanbod in haar App Gallery weet te verzamelen, blijken minimaal 190 apps besmet met malware, waardoor naar schatting 10 miljoen telefoons zijn besmet.

De malware kwam voornamelijk met games mee die op Huawei App Gallery beschikbaar waren. De malware weet via de games toegang te krijgen tot gegevens op de smartphone en stuurt deze door naar een externe server. Deze data bevat onder anderen het telefoonnummer van de gebruiker alsmede de GPS gegevens en andere data.

De malware werd ontdekt door Doctor Web. Alle geïnfecteerde apps zijn inmiddels door Huawei verwijderd.

Sinds Huawei door de VS op de zwarte lijst in geplaatst, werkt het hard aan haar eigen HarmonyOS en bijbehorende App Gallery. Hier in Europa is Huawei onder anderen groot gebleven in de zuidelijke landen, die altijd al wat minder afhankelijk waren van de diensten en apps van het Amerikaanse Google. In landen als Nederland, waar we heel veel Google diensten gebruiken, is het marktaandeel van Huawei zo ongeveer verdampt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram