Gaat Rivian haar elektrische auto’s in Nederland produceren?

Rivian

Het nieuwe, Amerikaanse merk Rivian is op zoek naar een productielocatie in Europa. Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk staan hoog op het verlanglijstje van het kersverse merk.

Rivian is namelijk pas net begonnen met de productie van elektrische pick-up trucks, maar op de beurs ligt de waarde nu al hoger dan van menig ‘klassiek’ automerk. Rivian is voor 20% in handen van Amazon, waar het 100.000 auto’s aan heeft verkocht. Als Nederland de fabriek binnenhaalt, levert dit heel veel banen op in zowel de fabriek als bij de toeleveranciers. Volgends het FD, ligt de keuze van het merk nog niet vast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.