Wat je moet weten over de nieuwe USB-C lader wetgeving

iPhone 12 Pro Gold

Met name voor iPhone gebruikers, staat een aangename verandering te wachten. De EU nam 23 september een nieuwe wet aan die USB-C verplicht, maar het leveren van een lader juist verbiedt.

Laderverbod

Opvallend aan de nieuwe wetgeving is een verbod op het meeleveren van een USB lader. Apple en Samsung doen dit al en dat is eigenlijk jammer. Met name bij de vlaggenschip smartphones worden nieuwe ladertechnologieën aan smartphones toegevoegd. Daarvoor heb je dan ook de nieuwe lader nodig om die te kunnen gebruiken. Die moet je dan los bijkopen.

In het lage en middensegment, waar het gros van de telefoons worden verkocht, worden dit soort technologieën veel minder snel geïntroduceerd. Daar heb je dus minder last van het missen van de nieuwste laders.

Bovendien kan deze wetgeving de ontwikkeling van snellere laders vertragen. Doordat de gebruiker dit niet meer standaard zal gaan ervaren, is het niet langer een sterk aankoopargument.

Iedereen over op USB-C

Het belangrijkste deel van de wetgeving treft alleen Apple. Dat is namelijk dat ook Apple over moet op USB-C. Eigenlijk moest Apple op basis van een oudere wetgeving al lang over op micro-USB. Echter loste Apple dit op door haar gebruikers een dongle aan te bieden. Alle andere merken gingen wel over op micro-USB en later USB-C. Nu zal Apple wel moeten bewegen.

Wat gaat Apple doen?

Er is echter nog een loophole. Appel zou er voor kunnen kiezen om helemaal draadloos te gaan. In dat geval hoeft Apple helemaal geen USB plug meer te plaatsen. Met bijbehorende elektronica, zit hier ook nog een stuk kostenbesparing.

Toch heeft Apple al deels een overstap naar USB-C gemaakt. Het is dé standaard voor de nieuwe generaties iPad tablets en haar laptops. Eigenlijk is het heel vreemd dat de iPhone 13 nog steeds niet met USB-C op de markt kwam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.