Review: Razer Wolverine V2 controller voor Xbox Series X|S

Zoek je iets tussen de standaard controller en de pro controller van Microsoft? Dan is de Razer Wolverine V2 controller voor Xbox Series X|S dé low latency controller voor deze nieuwe ganeratie gameconsoles.

Unboxing

In de verpakking van de Razer Wolverine V2 controller voor Xbox Series X|S vinden we alleen de controller met een beknopte handleiding. De USB plug is netjes afgedopt. Opvallend is dat deze niet groen is.

De Razer Wolverine V2 controller voor Xbox Series X|S uitgepakt

Vernieuwd ontwerp

Het ontwerp van de Razer Wolverine V2 controller voor Xbox Series X|S is aangepast ten opzichte van de eerste generatie. Met name aan de onderkant, is de hoek meet L-vormig dan de vorige. Hierdoor ligt hij heel lekker in de hand en kun je met jouw vingers gemakkelijker bij de verschillende knoppen van de controller. Razer heeft op de grips een non-slip rubber coating gespoten. Razer heeft de controller ook voorzien van 3,5mm audio.

De kabel van de controller meet 3 meter. De kabel beschikt ook over een quick-release. Wanneer iemand struikelt, koppelt de kabel zichzelf gemakkelijk los om schade aan de USB poort te voorkomen.

Knoppen

De D-Pad is niet circulair zoals bij de controllers van Microsoft, maar meer de traditionele D-pad zoals we deze kennen van de eerste generaties consoles. Dit is qua quick-actions wel echt een nadeel. Hoewel hij prima in 8 richtingen gebruikt kan worden, is het net iets minder ideaal om hem naar een specifieke hoek te drukken.

Alle knoppen zijn Razer Mecha-Tactile knoppen. Ook die D-Pad. Deze geven veel meer een arcade gevoel dan de knoppen van de originele Xbox console. De actuatie afstand is 35% kleiner dan met de Xbox controller, waardoor acties sneller worden uitgevoerd. Ideaal tijden shooters. Iedere knop moet 3 miljoen keer kunnen worden ingedrukt voordat deze verslijt.

De triggers zijn voorzien van een hair trigger mode. Met schuifknoppen onder de controller, kun je de drukafstand van de triggers met de helft verkorten.

Razer Controller Setup for Xbox

Met behulp van Razer Controller Setup for Xbox kun je de extra knoppen op de controller instellen. Zo kun je de controller nog meer naar jouw hand zetten. Ook kun je het gedrag van de analoge sticks en andere onderdelen van de controller nog fijner afstellen.

Compatibility

De Razer Wolverine V2 controller voor Xbox Series X|S is compatible met zowel de Xbox Series consoles als met Windows 10 PC’s.

Het grote verschil met de Xbox Wolverine V2 Chroma

We hebben de Wolverine V2 Chroma nooit getest, maar kunnen je wel bijpraten over de verschillen. De Chroma uitvoering komt, zoals de naam het als zegt, met Chroma ondersteuning. Je krijgt verwisselbare thumbstick caps en extra configureerbare triggers onder de controller. Bovendien kun je de kabel niet losmaken / vervangen. Ook is de D-Pad niet rond.

Conclusie Razer Wolverine V2 controller voor Xbox Series X|S

Stiekem is het jammer dat de Razer Wolverine V2 controller voor Xbox Series X|S een wired controller is. Maar misschien is dat vooral omdat drie meter kabel voor mij persoonlijk veel te kort is naar de console. Denk ik daar niet over na, dan is de Razer Wolverine V2 controller voor Xbox Series X|S echt een heerlijke stap tussen de basis controller van Microsoft zelf en de Xbox Pro Controller. Niet zo zeer qua prijs, maar wel qua kwaliteit en mogelijkheden om jouw game ervaring te optimaliseren. Man, wat een heerlijke controller!

Razer Wolverine V2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm fijne knoppen
  • Extra knoppen om zelf te mappen
  • Handige Xbox app
  • Hair trigger ondersteuning

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Razer Wolverine V2 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl