Razer Kaira Pro for Xbox Verpakking
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Razer Kaira Pro for Xbox Headset

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnig goed geluid
  • Zeer comfortabel te dragen
  • Ondersteuning voor Xbox Wireless en Bluetooth

THE BAD

Met de Razer Kaira Pro introduceerde Razer haar beste headset voor de Xbox tot nu toe. 50mm drivers, een top microfoon en ondersteuning voor Xbox Wireless en Bluetooth 5.0. Ja, dat is al snel een speclist om van te smullen.

Uitgepakt

In de verpakking van de Razer Kaira Pro for Xbox vinden we de handleiding, de externe microfoon en een lange USB-C kabel om hem op te laden. De verpakking bevat zo min mogelijk verpakkingsmateriaal. Top!

Ontwerp

Hoewel de eerste release een zwarte uitvoering is, kwam Razer niet al te lang geleden ook met een witte uitvoering van de headset. Alle groene delen werden in het ontwerp voor zwart vervangen. Behalve de oorschelpen. Die bleven zwart. Alle andere zwarte delen werden wit. Het razer logo in de oorschelpen bleef keurig voorzien van een groene LED om toch in het ontwerp nog de relatie met de Xbox kleuren te behouden… en natuurlijk die met het eigen Razer groen.

De headset is vooral gemaakt van plastics, met metalen scharnierwerk om hem stevig te maken. In de hoofdband zit een kussentje ter verhoging van het draagcomfort. De microfoon is afneembaar en eveneens voorzien van het zwart-witte design dat de rest van de headset kenmerkt.

Wat erg fijn is, is dat de oorschelpen plat te vouwen zijn. Hierdoor schuift de headset gemakkelijk in jouw tas. Handig voor als je de headset voor veel meer gebruikt dan alleen gamen. Dat kan immers door de bluetooth 5.0 ondersteuning van de headset.

Wil je overigens nog dieper in de Xbox ervaring, dan is er ook nog een HALO Infinite uitvoering verkrijgbaar. Daarin is het Razer logo vervangen voor dat van HALO.

Razer Kaira Pro for Xbox

Audiodesign

Razer pakt altijd stevig uit als het om audiodesign gaat. Sinds het bedrijf THX heeft overgenomen, heeft Razer echt enorme stappen gezet. Natuurlijk maken ze het zich wel gemakkelijk door te starten met flinke 50mm drivers in beide oorschelpen. Hoe groter de driver, hoe voller het geluid is dat je op een normaal volume kunt produceren.

Met titanium conussen in de drivers, lukt het Razer om het geluid uit deze headset echt heel scherp neer te zetten. Dit is belangrijk in games als CoD, waar je iedere voetstap goed en nauwkeurig wilt kunnen horen. Dit komt door een geoptimaliseerd systeem van tuning ports dat ze in 50mm drivers kunnen produceren. Hierdoor wordt het trillen van de conus aangepast op de verschillende frequentiegebieden. Best indrukwekkend.

Razer Kaira Pro for Xbox

Ook de microfoon is natuurlijk heel belangrijk. Je wilt goed verstaanbaar zijn voor jouw teammates en tegelijkertijd wil je niet dat je jouw moeder op de achtergrond horen klagen over dat je weer zit te gamen. Razer gebruikt al jaren erg goede cardioid microfoons in haar headsets. In deze generatie gaat het zelfs over de Razer Hyperclear Supercordioid microfoon. Grote naam voor een heel klein, maar belangrijk onderdeel.

Meer nog dan bij de originele Hyperclear microfoons, is het ontvangst gericht op jouw mond. Het lukt Razer hierdoor nog beter om lawaai om je heen weg te drukken, zonder allerlei lastige software in de headset te hoeven stoppen. Best slim.

Razer Kaira Pro for Xbox

Overigens bevat de headset nog een tweede microfoon. Die is voor wanneer je de headset draagt wanneer je niet aan het gamen bent. Stel je loopt op straat van jouw favoriete tunes te genieten en jouw moeder belt, dan kun je dat gesprek gewoon opnemen zonder de externe microfoon in te hoeven pluggen. Best handig.

Wil je meer controle over de audio, dan heeft Razer een eigen app die je kunt downloaden op de Xbox. Met de app kun je jouw audiobeleving nog verder personaliseren. Ook biedt de headset ondersteuning voor Windows Sonic audio.

Razer Kaira Pro for Xbox

Razer Chroma

Standaard is de RGB LED achter het Razer logo groen, maar misschien wil je hem in jouw teamkleur hebben? De LED’s achter de logo’s ondersteunen Razer Chroma. Je kunt met de app instellen welke kleur de LED’s hebben. Zet je de LED’s uit, dan win je flink in accuduur en ga je van 15 uur gebruik naar 20 uur gebruik.

Draagcomfort

Voor de kussens maakt Razer gebruik van Flowknit. Dit is een stofje dat enorm goed kan ademen en daarmee langdurig plezierig aanvoelt tijdens het gamen. Bovendien zorgt dit materiaal ervoor dat de headset gemakkelijk op haar plek blijft zitten, zonder al teveel te hoeven klemmen op jouw hoofd. Dit samen zorgt ervoor dat de headset niet snel zal irriteren. Met 330 gram is deze headset ook lekker licht.

Compatibility

De Razer Kaira Pro for Xbox is echt ontworpen voor de Xbox gamer. Zo kan de headset overweg met Xbox Wireless voor low latency audio. Zo weet je zeker dat je alles op het juiste moment hoort. Maak je gebruik van remote play, dan kun je de headset via Bluetooth koppelen met jouw PC of smartphone. Dan mis je de low latency, maar die had je toch al niet op de audio bij remote play. Daarnaast kun je ook nog de USB-C kabel gebruiken wanneer de batterij leeg is.

Razer Kaira vs. Razer Kaira Pro

Naast de Pro, is er ook een goedkopere uitvoering. Namelijk de Razer Kaira. Die komt zonder Bluetooth en is dus alleen op de Xbox te gebruiken. De microfoon is niet afneembaar en de accu gaat maar 15 uur mee.

Razer Kaira Pro kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.