Review: Oppo Reno6 Pro 5G – Dé smartphone voor creators?

Oppo Reno 6 Pro 5G

De Oppo Reno series staat al jaren bekend om haar camera’s. Het is dé manier waarop het merk zich probeert te onderscheiden in het overbevolkte middensegment. Ook nu weer, krijgen content creators een machtig interessante selectie camera’s van het merk.

Toch is er ook een andere zijde aan dit toestel. Zoals wij hem ontvangen, wordt het toestel met een prijskaartje van €799 in de markt gezet. Dat ligt echt heel dicht tegen de prijs van vlaggenschepen van andere merken aan. Hoe dat uitpakt, lees je in deze review.

Unboxing

Wie het merk inmiddels kent, zal tijdens de unboxing geen verrassingen tegenkomen. De snelste lader die het toestel aan kan, is gewoon inbegrepen. Net als een backcover, een screenprotector, som tool, handleiding en natuurlijk de USB kabel. Na aankoop heb je dus alles om dit toestel veilig te kunnen gebruiken.

Reno 6 Gift Pack

Ben je een snelle koper? Dan krijg je wel heel veel extra waarde van Oppo. Je krijgt dan namelijk de giftpack. Daarin zit nog een extra, zwarte backcover voor jouw toestel. Er zit een erg fancy sportbandje met AMOLED display in en een enorm goede in-ear headset. De Oppo Enco X. Daarover lees je komende week de reviews.

Ontwerp

Ik benoemde het al in de video. Het ontwerp van de Oppo Reno 6 Pro 5G heeft toch wel erg veel weg van dat van de OnePlus 9 Series. Niet raar natuurlijk. OnePlus is tegenwoordig een dochtermerk van het grote Oppo.

Met meest opvallende dat echt eigen is voor het toestel, is het ontwerp van de bovenrand. Daar ligt een stuk transparant plastic in. Dit geeft een leuk effect en we kunnen ons voorstellen dat het nog iets meer bescherming biedt tegen stoten.

Dit lijkt hetzelfde plastic te zijn waar de achterkant van is gemaakt. Net als Samsung, durft Oppo het aan om voor de achterkant van een duur toestel, toch de keuze op plastics te laten vallen. En eerlijk is eerlijk, daar is niks mis mee. Helaas is het toestel niet waterdicht. Een opvallende keuze voor deze prijs.

Display

De voorkant bestaat vrijwel geheel uit display. Bij de Reno 6 Pro 5G is dit een gebogen display van 2.400×1.080 pixels. FullHD+ dus. Oppo kiest wel voor een display met 90Hz ondersteuning, maar in deze prijsklasse komen we ook al veel 120Hz schermen tegen. Dat Oppo voor 90Hz heeft gekozen is gezien het prijskaartje echt een tegenvaller. Met 6,5 inch is hij wel mooi groot. Het Super AMOLED display heeft een piekwaarde van 1.100 nits en is daarmee ook in de zon, prima te gebruiken. De vingerafdruksensor zit netjes onder het display. De selfiecamera zit achter een gaatje linksboven.

 

Android 11 met ColorOS 11

Oppo voorziet het toestel van Android 11 met ColorOS 11.3. Jou Reno 6 Pro krijgt van Oppo drie jaar lang updates. Android 12 krijg je zeker en Android 13 mag je dus ook verwachten op het toestel. Bovendien wordt de ontwikkeling van Oppo’s ColorOS en OnePlus’ OxygenOS samengevoegd. Je krijgt binnenkort dus het beste van beide werelden.

Ondanks het hoge prijskaartje, stopt Oppo toch ook op dit toestel weer een hoop bloatware. Dit zijn apps waar Oppo geld voor krijgt om te instelleren. Op een goedkoop toestel snappen we dat, maar schrijf je even mee?

Het lijkt erop dat Amazon dus flink de portemonnee heeft getrokken om jouw nieuwe toestel alvast voor te laden met hun apps. Dat PubG erop staat snappen we nog, daar Oppo het stokje als sponsor heeft overgenomen van Huawei’s Honor. Dat is vooral een toegift voor de gamer.

Voor de gamer

De gamer heeft het niet ruim met de Oppo Reno 6 Pro. In deze prijsklasse krijgen andere gamers al een 120Hz display. De Qualcomm Snapdragon 870 chipset komt wel met een Adreno 650 GPU. Daar kun je echt heel goed op gamen. Zeker gezien de GPU toch niet harder hoeft te rennen dan die 90Hz op FullHD+. Met 12GB RAM wissel je ook lekker vlot tussen je games.

Voor op kantoor

Psssst… wist je dat als je de ontwikkelaars modus van het toestel activeert, je de Oppo Reno 6 Pro 5G in desktopmodus kunt gebruiken? Is nog een experimenteel onderdeel van ColorOS 11. Met een USB-C naar HDMI oplossing werkt het al. Nog niet officeel, maar wel heel handig. Je kunt jouw telefoon dus gewoon als computer gebruiken. Toetsenbord, muis en monitor eraan, en gaan!

Voor de audiofiel

Geniet jij van high-end audio? Dan heeft de Oppo Reno 6 Pro 5G echt alles te bieden. Via Bleutooth 5.2 kun je namelijk streamen op maximaal Qualcomm aptX HD formaat en dat klinkt gewoon heel geod. De chipset is ook in staat om hi-res audio tot 32-bit te decoderen.

Voor de sporter

Gebruik jij sport apps op jouw toestel? Dan mag je er vanuit gaan dat dit toestel jouw prestaties erg nauwkeurig op de kaart zet. Er is ondersteuning voor A-GPS (VS), GLONASS (RU), GALILEO (EU) en QZSS (CN). Alle belangrijke navigatiesatellieten worden dus gezien door het toestel.

Voor de fotograaf

De Reno series weet zich doorgaans erg fijn te positioneren richting de content creators. Steevast plaatst Oppo er interessante camera’s op. Soms nog beter dan haar FindX vlaggenschip camera’s. Bij deze editie is dat wat minder prominent aanwezig dan we hadden verwacht.

Maak je veel selfies, dan starten we met het goede nieuws. Jij krijgt nu 32 megapixels om alles tussen de oren in het fijnste detail vast te leggen voor jouw volgers. Met f/2.4 is hij niet super lichtgevoelig, maar we kunnen in de praktijk echt niet klagen. Prima camera.

Het camera-eiland achterop maakt het wat spannender. De main camera is een 50 megapixel model. Deze schiet haar foto’s op 24mm met een lichtgevoeligheid van f/1.8. Dat is echt heel netjes. Bovendien krijg je 1.0µm grote pixels op de beeldsensor en is de sensor ook nog eens optisch gestabiliseerd. Als je hier geen prettige plaatjes mee schiet, dan mag je het opgeven.

Zakken we af op het camera-eiland, wordt het al wat minder. Een 16 megapixels groothoek van 123 graden komt ook nog met 1.0µm grote pixels, maar het diafragma van f/2.2 is al heel wat minder lichtsterk. Ook zien we wat meer vertekening dan we gewend zijn.

Nog een camera omlaag krijg je een 13 megapixel f/2.4 52mm telefoto camera. Ook hier nog mooie, 1.0µm grote pixels. Toch krijg je hiermee slechts 2x optische zoom. We hadden hier op z’n minst 5x optische zoom verwacht.

Tenslotte krijg je nog een 2 megapixel macro camera. Deze maakt ook nog prima plaatjes, maar de resolutie is wel echt beperkt voor deze prijsklasse. Van ons had Oppo deze achterwegen mogen laten om ruimte te maken voor andere, betere camera’s. Het laatste gaatje is overigens voor een dual LED flitser.

Voor de videograaf

Ga je filmen met de selfie camera, dan ben je beperkt tot FullHD video op 30 frames per seconde. Ook hier weer de vraag waarom Oppo deze enorme beeldsensor niet gebruikt om in 4K te filmen. Ook dit is weer iets dat concurrenten op dit prijsniveau wel aanbieden.

De camera’s achter laten je wel op 4K filmen. De camera app heeft echter wel de neiging om zonder notificatie naar een lagere resolutie te schakelen. Hierdoor denk je soms in 4K te filmen. Of in ieder geval, dat dacht ik af en toe, zoals je in mijn testvideo kunt zien. Rechtsonder in beeld zie je dat wanneer je kunt zoomen, je toch gewoon in FullHD aan het filmen bent. Je zoomt dan digitaal op de sensor en dat is net even jammer.

In 4K kun je wel prachtig gestabiliseerd filmen. Eventueel in de cinema modus, waarbij je nog meer controle krijgt over de instellingen van de camera app. Dit is voor content creators wel echt een heel machtige modus. Al zou je ook gewoon willen kunnen wisselen tussen de camera’s.

Accuduur

Met 4.500mAh is de accu lekker groot. Het einde van de dag haal je echt met gemak. Er is ondersteuning voor SuperVOOC 2.0. Daarmee kun je laden met 65 Watt. De benodigde lader ligt natuurlijk in het doosje. Draadloos laden kan helaas niet en dat is een gemis op deze prijsklasse.

Conclusie Oppo Reno 6 Pro 5G

Traditioneel maakt de Reno series mij heel vrolijk. Maar met het prijskaartje van $799, prijst Oppo zichzelf echt de markt uit. Zelfs met het gift pack dat je als vroege koper bij het toestel krijgt. De waarde daarvan mogen we immers niet in ons oordeel meenemen.

Als het toestel waterdicht was, een iets sneller display had, de camera’s wat aantrekkelijker en je wellicht ook nog draadloos kon opladen, dan was dit toestel echt een topaankoop geweest. Maar al die dingen missen in het aanbod van dit toestel. Tsjah… dan is hij toch gewoon te duur…

Oppo Reno6 Pro 5G kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

 • Erg snel
 • Mooi ontwerp
 • Prima display
 • Prima hoofdcamera

THE BAD

 • Niet waterdicht
 • Geen draadloos laden
 • Veel reclame apps
 • 90Hz display

Eén reactie

 1. Na aankoop, binnen paar dagen bleek dat veel functies niet eens doen.

  Bijvoorbeeld:

  – Groepen maken van de contacten.
  – Backup in cloud van OPPO maken (HeyTap Cloud).
  – Eigen E-mail programma ontbreekt. Maar verplicht gebruik van Gmail of Outlook mail, die ik niet wil.

  En wie weet wat nog meer ontbreekt. Omdat meteen na deze belangrijke functie fouten wil ik niet meer verder kijken in deze toestel.

  Gaat retour

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oppo Reno6 Pro 5G kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl