Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Innr Outdoor Smart Spot Colour 3-Pack

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Erg gemakkelijk aan te sluiten
  • Extra spotjes bij te plaatsen
  • Lekker fel
  • Goede herkenning door de Hue app

THE BAD

  • Alleen in het zwart
  • Alleen per hele groep aan te sturen en niet individueel

Wie minder wilt besteden voor slimme tuinverlichting, kan bij het Nederlandse Innr terecht. Daar maken ze Zigbee lampen die o.a. samenwerken met de Philips Hue hub. Met de outdoor spots leg je zonder al teveel moeite een netwerk van maximaal 5 spotjes aan.

Unboxing

In de verpakking van de Innr Outdoor Smart Spot Colour 3-Pack vinden we drie lampen. Twee tussenkabels met een T connector, één met een L connector en een langere 230V kabel met adapter en een Zigbee ontvanger. Daarnaast krijg je er natuurlijk een handleiding mee. Innr levert ook alles dat je voor de bevestiging nodig kan hebben tot aan inbussleutels en grondpinnen aan toe. Optioneel kun je verlengkabels kopen bij Innr.

De spotjes

Een spotje meet 80 x 72 x 60 MM. Innr verkoopt de spotjes en kabels momenteel alleen in het zwart. Wil je ze op jouw huis plaatsen, is dit dut iets om rekening mee te houden. De maximale lichtopbrengst is 250 lumen in een hoek van 80 graden. Het verbruik ligt op 4,8 Watt.

Aanleggen

Voor de Innr Outdoor Smart Spot Colour 3-Pack hoef je nog geen zwakstroomnetwerk in je tuin te hebben. In de basis sluit je deze lampen direct aan op het stroomnet. De adapter zorgt ervoor dat de kabel al snel overgaat naar zwakstroom voor veilig gebruik in de tuin. Ideaal.

Je hoeft niet in kabels te knippen of te prikken zoals bij andere systemen. Alle kabels hebben een vaste lengte en pluggen zijn netjes aangesmolten. Heb je andere kabellengten nodig, kun je die online kopen.

Hou er in je planning mee dat je maximaal 5 spots op één kabel kwijt kunt. Daar is de adapter nou eenmaal op afgestemd. Je kunt dus niet de spotjes van twee starterkits met elkaar combineren op één kabel om tot zes te komen. Je komt daarvoor namelijk een T connector tekort. Dat wil zeggen, als je niet nog een derde set hebt liggen. Maar je merkt dat Innr keurig haar best doet om de hele set veilig te houden.

De kabel van het stopcontact naar de Zigbee ontvanger is standaard twee meter lang. Daarna zit er nog één meter kabel aan naar de eerste connector. Iedere kabel met een T connector is twee meter lang. Net als de eindkabel met de L connector. Door die te gebruiken weet je ook zeker dat het hele stroomcircuit netjes is afgesloten.

Aan de spotjes zit ook een kabel. Die lengte is 30 CM. Een spotje staat dus altijd 30 CM van het verbindingspunt.

Kleurexplosie

De Innr Outdoor Smart Spot Colour 3-Pack is in staat om 16 miljoen kleuren te projecteren op waar je de set ook maar voor inzet. Wel moet je in gedachten houden dat de adapter ook de Zigbee ontvanger is en alle lampen als één laat zien in de Hue app. Met andere woorden, je kunt wel 16 miljoen kleuren laten zien, maar je kunt er maar één tegelijk laten zien. De Hue licht recepten kun je dus niet echt toepassen wanneer je een serie van deze lampen in huis hebt gehaald, tenzij je dus meerdere groepen van deze spotjes in de tuin hebt aangesloten.

Accessoires

Innr verkoopt een 48W uitvoering van de adapter met Zigbee ontvanger. Hiermee kun je jouw netwerk vergroten naar 10 spotjes op één kabel. Jouw oude adapter gebruik je dan niet meer. Die kan namelijk maar 24 Watt leveren en dat zou te weinig zijn voor de spotjes.

Daarnaast zijn er nog verlengkabels. Deze meten 2 meter of 5 meter lang en worden tussen de T en L kabels van jouw set geplaatst. Zoals je wellicht al had verwacht, kun je dus ook extra spotjes los kopen. Die komen dan ieder weer met een kabel van 2 meter en een T connector. Om je verder aan te moedigen geen startsets te combineren is een losse spot ook goedkoper dan de prijs van een losse spot uit een startset.

Compatibility

Deze Zigbee lampen van Innr werken probleemloos met vrijwel iedere Zigbee hub. Wij hebben ze getest met een Amazon Echo Plus en met een Philips Hue hub. Bij die laatste moet je wel even opletten. Deze lampen worden gezien als een oudere generatie Hue lamp. Ze werken niet samen met de Hue Sync app en werken ook niet samen met Apple HomeKit via Hue.

Conclusie Innr Outdoor Smart Spot Colour 3-Pack

Wie voor niet al teveel geld een Hue ervaring in de tuin wilt, is wat ons betreft prima uit bij Innr Outdoor Smart Spot Colour 3-Pack. Daar moet je wel wat concessies voor doen. De belangrijkste is dat je geen kleur per lamp kunt instellen en dat deze lampen niet samenwerken met de Hue app wanneer je afhankelijk bent van Apple HomeKit. Zijn die twee factoren niet relevant voor jouw productbeleving, dan ga je echt wel lol hebben met deze kit.

* Door een corrupte harddrive is het originele beeldmateriaal bij deze review helaas verloren gegaan.

Innr Outdoor Spot kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.