Logo GadgetGear.nl
Inglorious Bastards 4K Blu-Ray
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Inglourious Basterds op 4K Blu-Ray

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnig heftige film
  • Veel humor
  • Erg goed overgezet op 4K

THE BAD

In 2009, vlak voor het ontstaan van GadgetGear, bracht Quintin Tarantino de film Inglourious Basterds uit. Een film die veel stof deed opwaaien. Onder anderen door het scalperen waar deze groep geallieerde soldaten een hobby van maakten.

De ‘Basterds’ zijn namelijk een groep Joods-Amerikaanse soldaten die achter de linies in Frankrijk opereren. De groep jaagt letterlijk op de nazi’s. Om indruk te maken op de Duitse weermacht, scalperen ze de Duitsers die ze doden. Op die manier wordt er in de vijandelijke kampen over deze extreme groep gepraat.

Natuurlijk heeft Quintin geprobeerd van deze film echt weer een kunstwerk te maken. Zo is de film opgedeeld in vijf grote hoofdstukken die ieder een eigen verhaal vertellen. Uiteindelijk komen al die verhalen weer samen. Hoewel er niet heel veel actiescenes zijn, loopt de film toch ook wel over van de humor van de Basterds. Het voelt echt alsof iedere zin in iedere dialoog gewogen is op waarde. Als een zin niet bijdraagt aan het verhaal, dan moet het echt wel grappig zijn. Dat de man vooral kiest voor donkere humor, is niet meer dan logisch. Waar je wel actie krijgt, probeert Quintin er natuurlijk weer echt een grof, en bloederig zooitje van te maken.

Bonus

Sony Pictures levert Inglourious Basterds af in een doosje met twee Blu-Ray schijfjes. De één met alleen de 4K uitvoering. De andere in FullHD met bonusmateriaal. De 4K film is niet alleen in HDR afgeleverd, maar ook met high-end audiotracks.

Inglorious Bastards 4K Blu-Ray

Op de reguliere Blu-ray ga je extra scenes vinden alsmede interviews en discussies tussen Quintin en hoofdrolspeler Brad Pitt. Ook zoomen ze in op de legenden rond de echte Basterds die daadwerkelijk tijdens de Tweede Wereldoorlog opereerden in Frankrijk. Voor de fans valt er dus heel veel te zien.

Conclusie Inglourious Basterds

Inglourious Basterds is een oorlogsfilm als geen ander. Of jou nu fan bent van Quintin of van de Tweede Wereldoorlog, deze film moet je hebben gezien. De transitie naar 4K HDR met DTS Master Audio is echt geweldig en een aanrader voor iedereen die deze nog niet heeft.

Inglourious Basterds kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.