Review: Ewent USB 3.2 Gen1 IDE / SATA Adapter (EW7019)

Heb jij nog data op oude of nieuwere harddrives staan? Met de Ewent USB 3.2 Gen1 IDE / SATA Adapter heb je een soort Zwitsers zakmes op zak. Je kunt namelijk vrijwel iedere harddrive via USB met jouw computer verbinding.

Unboxing

In de verpakking van de Ewent EW7019 vinden we een handleiding, een adapter, een powerconverter, de IDE / SATA adapter en nog wat kabels. Eigenlijk bevat het doosje alles dat je nodig hebt om IDE en SATA drives met jouw systeem te verbinden. Netjes!

Ewent EW7019 Uitgepakt

Ontwerp

Je hebt nogal wat onderdelen nodig bij deze kit. Die zitten er allemaal bij en zijn eenvoudige, standaard kabels. De magie komt natuurlijk van het Ewent USB 3.2 Gen1 IDE / SATA Adapter kastje zelf, dat aan een korte USB-A kabel zit. Ook die is vooral praktisch vormgegeven en dat is helemaal prima. De status LED’s zijn blauw.

Ewent EW7019

Specs

De Ewent USB 3.2 Gen1 IDE / SATA Adapter is geschikt voor zowel HDD als SSD drives op basis van IDE en SATA. Daarbij ondersteunt de adapter SATA I, II en III. Het fysieke formaat van de drive maakt uiteraard niets uit.

Alle data gaat over de USB 3.0 bus en die is weer backward compatible. USB 3.0 is niet super snel ten opzichte van wat we tegenwoordig over USB-C kunnen gooien, maar de kans is klein dat je echt haast hebt met de klusjes waar je deze tool voor gebruikt.

Conclusie: Ewent USB 3.2 Gen1 IDE / SATA Adapter

De Ewent USB 3.2 Gen1 IDE / SATA Adapter is weer zo’n typisch product dat gemaakt is om één klus te doen. En als dat dan goed gaat, hebben we daar niets op aan te merken. Sterker nog, we kunnen alleen maar een extra compliment maken. Namelijk voor de compleetheid waarmee het Nederlandse Ewent deze tool levert. Je kunt meteen aan de slag wanneer je deze krijgt. Super handig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer complete levering
  • Doet precies wat hij moet doen
  • Gemakkelijk in gebruik

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram