Logo GadgetGear.nl
Ewent EW7019 Verpakking
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Ewent USB 3.2 Gen1 IDE / SATA Adapter (EW7019)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer complete levering
  • Doet precies wat hij moet doen
  • Gemakkelijk in gebruik

THE BAD

Heb jij nog data op oude of nieuwere harddrives staan? Met de Ewent USB 3.2 Gen1 IDE / SATA Adapter heb je een soort Zwitsers zakmes op zak. Je kunt namelijk vrijwel iedere harddrive via USB met jouw computer verbinding.

Unboxing

In de verpakking van de Ewent EW7019 vinden we een handleiding, een adapter, een powerconverter, de IDE / SATA adapter en nog wat kabels. Eigenlijk bevat het doosje alles dat je nodig hebt om IDE en SATA drives met jouw systeem te verbinden. Netjes!

Ewent EW7019 Uitgepakt

Ontwerp

Je hebt nogal wat onderdelen nodig bij deze kit. Die zitten er allemaal bij en zijn eenvoudige, standaard kabels. De magie komt natuurlijk van het Ewent USB 3.2 Gen1 IDE / SATA Adapter kastje zelf, dat aan een korte USB-A kabel zit. Ook die is vooral praktisch vormgegeven en dat is helemaal prima. De status LED’s zijn blauw.

Ewent EW7019

Specs

De Ewent USB 3.2 Gen1 IDE / SATA Adapter is geschikt voor zowel HDD als SSD drives op basis van IDE en SATA. Daarbij ondersteunt de adapter SATA I, II en III. Het fysieke formaat van de drive maakt uiteraard niets uit.

Alle data gaat over de USB 3.0 bus en die is weer backward compatible. USB 3.0 is niet super snel ten opzichte van wat we tegenwoordig over USB-C kunnen gooien, maar de kans is klein dat je echt haast hebt met de klusjes waar je deze tool voor gebruikt.

Conclusie: Ewent USB 3.2 Gen1 IDE / SATA Adapter

De Ewent USB 3.2 Gen1 IDE / SATA Adapter is weer zo’n typisch product dat gemaakt is om één klus te doen. En als dat dan goed gaat, hebben we daar niets op aan te merken. Sterker nog, we kunnen alleen maar een extra compliment maken. Namelijk voor de compleetheid waarmee het Nederlandse Ewent deze tool levert. Je kunt meteen aan de slag wanneer je deze krijgt. Super handig!

2 reacties

  1. Hallo,
    Ik heb een externe harde schijf aangeschaft een ewent USB 3.2 Gen1, ik ben een oen wat betreft comp. bij de beschrijving staat openen en sata aansluiten????? heb het stekkertje erin gestoken en op m’n laptop aangesloten, nu zegt niets over die harde schijf maar wel over m’n dropbox, ik moet m’n dropbox vergroten want het past niet ?????? help het moet toch op die harde schijf geschreven worden???? lach niet! HELP groeten Ineke

  2. Dan heb je waarschijnlijk Dropbox ingesteld om een backup te maken van externe media ofzo. Het is in ieder geval een probleem veroorzaakt door dropbox op jouw computer. Ewent en Dropbox hebben niets met elkaar te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.