Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Intel gaan chipfabrieken bouwen in Europa, misschien in Nederland?

Intel kondigde onlangs aan €80 miljard te willen investeren in de bouw van chipfabrieken in Europa. Daarmee zou de blauwe Amerikaan weleens de reddende engel kunnen zijn tegenover de groeiende chipmarkt in China.

Met die investering verwacht Intel twee chipfabrieken in Europa te bouwen. In welke landen dit zal zijn, is nog onbekend. Tien EU landen zouden hun best doen de deal binnen te halen. Hoewel de landen niet benoemd zijn, zou Nederland interessant kunnen zijn voor het bedrijf. Met name in de regio Gelderland zijn fabrikanten als Qualcomm, NXP andere belangrijke spelers gevestigd.

Intel liet vandaag in ieder geval weten niet te investeren in fabrieken in het Verenigd Koninkrijk. De Brexit maakt het land onaantrekkelijk voor Intel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.