Logo GadgetGear.nl
Amazon Fire TV Stick 4K Max
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Amazon Fire TV nu ook in Nederland

Na de Kindle’s en de Echo’s, komen nu ook de Fire TV apparaten van Amazon naar Nederland. Het bedrijf trapt af met zowel de FullHD Fire TV als de Fire TV Stick 4K Max. Net als bij de Echo’s, gaat het om de internationale versies van de hardware.

Met de komst van de Fire TV sticks, krijgen Nederlanders nu de mogelijkheid om Alexa met Engelse commando’s te vragen om wat toffe content op TV weer te geven. Daarbij integreert ze niet alleen met de Amazon Prime Video diensten, maar ook met Netflix, Disney+, KIJK, NLZIET, Ziggo GO TV, Discovery+ en JUKE.

Amazon Fire TV Stick 4K Max

Fire TV Stick 4K MAX

Dit is het kroonjuweel uit Amazon’s Fire TV devices. Er is niet alleen ondersteuning voor 4K content, maar ook Dolby Vision, HDR, HDR10+, Dolby Atmos en WiFi 6. In deze stick zit een quad core 1.8GHz chipset met 2GB RAM. Heb je een Ring video deurbel of camera, dan kan die picture-in-picture meedraaien.

Fire TV Stick

Een stuk goedkoper is de standaard Fire TV stick. Dee heeft een 1.7GHz quad core chipset met ondersteuning voor 5GHz WiFi. Deze stick werkt op FullHD met een maximale framerate van 60FPS en HDR ondersteuning. Voor audio is er ondersteuning voor Dolby Atmos.

Wat kost dat?

De Amazon Fire Stick 4K MAX kost €64,99. De standaard Fire TV Stick kost je €39,99.

Eén reactie

  1. Gaan jullie deze ook reviewed? Ben wel benieuwd hoe goed dit voor de Nederlandse gebruiker werkt. Is het echt een vast concept? Of kun je ook nog dingen erop installeren? Ls dat laaste niet het geval is heb je behalve Alexa er niet veel aan als je ook een moderne smarttv hebt. Jammer dat die nieuwe Chromecast maar niet uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.