Logo GadgetGear.nl
Foto van Arjan Olsder
Arjan Olsder

Adobe MAX: Photoshop en Illustrator binnenkort in de browser te gebruiken

Last van te weinig ruimte op jouw PC of gewoon te weinig rekenkracht? Adobe gaat twee van haar populairste apps nu als echte cloud apps uitbrengen. Dit liet het bedrijf zien tijdens Adobe MAX.

Met deze stap kiest Adobe dezelfde richting die Microsoft lang geleden koos met Office 365. Door het hele softwarepakket echt als cloud app in te richten, gebruiken alle gebruikers altijd de laatste versie van de software. Bovendien kan Adobe gebruik maken van haar eigen hardware stack. Hierdoor krijgen alle gebruikers dezelfde performance. Dezelfde compatibiliteit en dezelfde functies op hetzelfde moment beschikbaar. Hoewel de kosten voor het hosten aan de kant van Adobe omhoog gaan (denk aan rekenkracht, sterke servers met veel GPU’s etc), kan dit aan de kant van de helpdesk en component ondersteuning heel veel geld gaan besparen.

Nog iets handigs, is dat je als gebruiker van Photoshop of Illustrator gemakkelijker bestanden kunt delen met jouw opdrachtgevers. Die hoeven niet over een Creative Cloud account te beschikken om commentaar te geven. Zoiets gebeurde natuurlijk ook al met Adobe XD.

Met Adobe Sensei heeft Adobe enorm veel AI functies aan Photoshop toegevoegd. Zo is het gemakkelijker om objecten te selecteren en uit beelden te verwijderen. Daarnaast zijn er de neural filters. Hiermee kun je bijvoorbeeld een landschapsfoto pakken en met een brush van zomer in herfst of zelfs winter omzetten.

Adobe Premiere Pro heeft eindelijk multi-frame rendering gekregen. Daarmee wordt het renderen van beeld over meerdere processors verdeeld. Hierdoor krijgen videobewerkers eindelijk de performance die ze feitelijk al in hun systemen hebben zitten. Adobe InDesign is de eerste app die native gebruik kan gaan maken van de Apple M1 chip om ook daar op tempo te gaan draaien. Ook After Effects zal snel volgen met ondersteuning voor Apple’s chipsets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.