Xbox Series X|S krijgt betere TV ondersteuning

Xbox Series X Airflow

Goed nieuws voor iedereen die zijn of haar Xbox Series X als mediaplayer / Blu-Ray player gebruikt. Hoewel er al speciale afstandsbedieningen voor de consoles zijn, gaat de ondersteuning van de TV afstandsbediening verbeterd worden.

Microsoft ondersteunde voor haar consoles als HDMI CEC, waarmee de TV en de console met elkaar kunnen communiceren. Bijvoorbeeld om te weten welke beeldmodi de TV aankan. Die HDMI CEC verbinding wordt nu verder verbeterd. Het zal spoedig mogelijk worden om de TV afstandsbediening te gebruiken op de Xbox. Je kunt dan dus door jouw apps en games bladeren zonder de controller op te hoeven pakken.

The Verge meld dat deze functie ergens de komende maanden uit zal komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.