WhatsApp krijgt toch boete wegens schenden privacy

Toen Facebook, WhatsApp wilde overnemen, hing daar voor Europa één belangrijke voorwaarde aan. Data van WhatsApp gebruikers moet privé blijven en kan dus niet gecombineerd worden met data van Facebook zelf. WhatsApp krijgt nu toch een boete wegens het schenden van de privacy.

WhatsApp blijkt in de praktijk onvoldoende transparant te zijn geweest over welke data het deelt met Facebook. Het gaat daarbij om hoe WhatsApp met data omging in 2018 en de Ierse privacywaakhond DPC is niet duidelijk over wat de schending precies is.

De boete is op €225.000.000 komen te liggen. Facebook heeft al laten weten tegen de uitspraak in beroep te gaan. De boeten zou buitenproportioneel zijn.

De reden dat de DPC Facebook aanpakt is omdat Facebook en andere Amerikaanse techgiganten zich vestigen in Ierland. Binnen de Europese wetgeving kan alleen de privacywaakhond in het land van vestiging achter een techbedrijf aan gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram