Harry Potter en de Steen der Wijzen op 4K Blu-Ray Steelbook
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Harry Potter and the Philosopher’s Stone (4K Blu-ray steelbook)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

 • Magic Movie Mode is erg tof
 • Enorm veel bonusmateriaal
 • Erg mooi vormgegevens steelbook
 • De wereld is nog mooier in HDR 4K

THE BAD

Harry Potter and the Philosopher’s Stone, ook wel Harry Potter en de steen der wijzen, is nu uit op 4K Blu-ray. Voor iedereen die de film al wel kent, innoveert Warner Bros. met de Magical Movie Mode. Ook op Blu-Ray.

De geschiedenis van de Harry Potter films

In totaal bracht Warner Bros. maar liefst acht Harry Potter films uit. En dan heb ik het nog niet over de spin-offs die later nog zijn uitgekomen. Warner Bros. lijkt nu de originele filmserie opnieuw uit te gaan brengen op 4K. Zo’n twintig jaar na de verschijning van de eerste film, die we vandaag in de hand houden. De achtste film werd zelfs in twee delen uitgebracht en ik geef toe, deze jongen heeft ze allemaal nog op DVD.

 1. Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)
 2. Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
 3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
 4. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
 5. Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
 6. Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
 7. Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
 8. Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (2010)
 9. Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (2011)

Harry Potter en de Steen der Wijzen op 4K Blu-Ray Steelbook

Harry Potter and the Philosopher’s Stone

De eerste film uit de enorme reeks is Harry Potter and the Philosopher’s Stone. De film introduceert Harry als jonge tovenaar. We zien hoe Harry in London voor het eerst de trein naar Zweinstijn pakt om daar het vak te leren. Ik is dit het eerste jaar waarin het leven van de jonge Harry op het spel komt te staan. Harry is immers een bijzonder kind omdat hij als tovenaarskind is opgevoed door gewone mensen die niets van zijn bijzondere krachten weten.

Bonusmateriaal

Bijzonder aan deze steelbook uitgave is niet alleen dat het een toffe case is voor verzamelaars. De film komt namelijk met enorm veel bonusmateriaal. Het meest opvallende is de Magic Movie Mode. Een complete extra Blu-Ray waarbij de film wordt aangevuld met beelden van achter de schermen en een berg extra informatie over de wereld van Harry Potter. Allemaal in één lange mix. Een must-see voor alle fans van de tovenaarsleerling. Daarnaast bevat de doos de originele film op zowel een 4K Blu-Ray als een gewone Blu-Ray.

Harry Potter en de Steen der Wijzen uitgepakt

Conclusie Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Twintig jaar later blijkt de wereld van Harry Potter and the Philosopher’s Stone nog steeds betoverend mooi. De energie, creativiteit en toewijding van het team achter de film, spat er nog steeds vanaf. De combinatie van 4K en HDR maakt de wereld nog veel mystieker dan hij al was. Bovendien heeft Warner Bros. als uitgever echt haar best gedaan om van deze release iets bijzonders gemaakt. Als fan van Harry Potter wordt het dus echt tijd om de hele serie nog een kaar aan te schaffen!

Harry Potter kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.