Logo GadgetGear.nl
Godzilla vs. Kong op 4K Blu-Ray
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Godzilla vs. Kong op 4K Blu-Ray

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnige strijd
  • Echt prima verhaal
  • fantastische details in de film

THE BAD

Hou je een beetje van monsterfilms en actie, dan is de kans groot dat je de weleens een film van Godzilla hebt gezien. Van de laatste films uit dit Monsterverse dan Warner Bros. heeft geschept, is dit misschien wel de sterkste release.

De geschiedenis van Godzilla

Godzilla is één van de oudste en meest bekende monsters uit de Japanse volkloren. In het Monsterverse van Legendary pictures. In 2014 kreeg Gidzilla haar zoveelste reboot, maar dan in de filmserie die nog steeds doorgaat. Het verhaal van 2014 is dan ook de origin story van het monster. Kong is binnen het universum een typische aap. Menselijke trekjes, communicatief en extreem lenig en snel. Daarnaast is hij als titaan heel groot. Godzilla is de lompe weldoener die mensen probeert te redden van andere titanen. In haar lompe gedrag is ze alleen niet heel voorzichtig met de mensheid. Godzilla kan een soort van laser uitspuwen. Haar iconische finishing move laat dan ook letterlijk zien hoe ze een ander monster in de bek spuugt en zo totaal vernietigd. Waar Godzilla in de zee leeft, leeft Kong op het land.

Godzilla vs. Kong

Het moest er een keer van komen. Net als Batman vs. Superman, verdiende ook het Monsterverse een strijd tussen twee titanen. Daarbij laat Warner Bros. wel zien dat het heeft geleerd van de blamage in Batman vs. Superman. Dit keer is het niet zoiets simpels als de naam van de moeder die de twee weet te verenigen.

Want inderdaad, er vallen nogal wat vergelijkingen tussen de films te trekken. Ook hier is het namelijk een ander kwaad dat boven de hoofden van de twee hangt. Iets dat ze in de waanzinnige strijd tussen de twee helemaal niet door hebben. De mensheid is namelijk nog altijd bezig om iets te ontwikkelen om zichzelf te beschermen voor het moment waarop de titanen besluiten om zich tegen de mens te keren.

Hoewel het een typische Amerikaanse productie is, neemt de film ons echt lekker mee in de Japanse wereld van de titanen. De schrijvers mochten helemaal los gaan en introduceren zelfs een midden aarde waar de hobbits kansloos waren geweest. Bovendien vind ik dit scenario stiekem nog net iets toffer uitgewerkt 😉

Bonusmateriaal

Warner Bros. levert Godzilla vs. Kong onder anderen in de 4K uitvoering die wij hebben bekeken. Je krijgt de 4K uitvoering zonder extra’s. Met 113 minuten aan film in hoge resolutie en op HDR10+ zat die kennelijk vol. Die staan dus op de reguliere Blu-Ray die ook in het doosje zit. Voor de fans is die opnieuw overladen met bonusmateriaal. In totaal kun je daarmee nog een uurtje extra vooruit.

Godzilla vs. Kong op 4K Blu-Ray

In welke volgorde wil jij kijken?

Het Monsterverse van Legendary Pictures heeft twee monsters in de hoofdrol. Kong en Godzilla. Nu er al een aantal films zijn, is dit de volgorde waarin je ze het beste kunt kijken. Dit omdat er in de verschillende films volop verwijzingen naar elkaar zijn opgenomen.

  1. Godzilla (2014)
  2. Kong: Skull Island
  3. Godzilla: King of the Monsters
  4. Godzilla vs. Kong

Conclusie Godzilla vs. Kong

Als je een beetje van dit soort films houdt, dan zit je goed. Godzilla vs. Kong is misschien wel de meest spectaculaire film uit het hele Monsterverse en dat is opvallend. Godzilla: King of the Monsters was namelijk de eerste non-origin film in de series. Hoewel erg vermakelijk, werd ik een beetje bang voor eenheidsworst. Met Godzilla vs. Kong heeft Legendary Pictures laten zien dat het kan innoveren en een fantastisch verhaal neer kan zetten. Blijft wel de vraag; hoe volgen ze dit op. Dit weekend is deze film in ieder geval onze aanrader!

Godzilla vs. Kong kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.