Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: Campingaz® Powerbox Plus 36L, gemotoriseerde koeling

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • vormgeving
  • handvaten
  • volume
  • passieve koeling

THE BAD

  • motor ventilator
De zomer was wat lafjes, maar toch is een goede koelbox voor onderweg of op de camping voor veel mensen onmisbaar. Wij testen de Campingaz Powerbox Plus met de grote 36 liter inhoud. Daar kunnen heeeeel wat blikjes in.

Koelen of koelhouden van etenswaren en dranken doe je in een afgesloten ruimte. Een eenvoudige koelbox volstaat vaak prima. De isolatie zorgt dat de spullen koel blijven. Je moet ze wel gekoeld in de koelbox stoppen. Hoe voller de koelbox hoe beter de isolatie zijn werk doet. Een stapje hoger zijn de koelboxen met een ventilator en een peltierelement. Dit is een plaatje wat koel kan worden en zo wat koele lucht in de koelbox kan blazen dankzij de ventilator. Een betaalbare oplossing en in staat om wat graden te koelen of langer spullen koel te houden. Het beste is nog altijd een compressor koelbox. Dit is in feite een kleine koelkast. De prijzen van deze koelboxen lopen in de honderden Euro to zelfs boven de duizend Euro. Campingaz is een merk dat zich op de massa richt met value for money. De beste koelbox is in de categorie van koelhouden met ventilator. Wij hebben deze getest.

Vormgeving en ontwerp

De Powerbox Plus 36L valt op door een strakke vormgeving. Een mooi moderne uitstraling met grote inklapbare handvaten aan weerszijden. De ventilator is netjes weggewerkt en aan de achterzijde is een aansluiting voor de Campingaz 12 Volt aansluiting. WIe de koelbox op 110/220 Volt wil aansluiten, moet een omvormer kopen. Er is overigens ook een versie van deze elektrische koelbox met ingebouwde omvormer, maar dat is niet de versie die wij hebben getest. Wij hebben een Campingaz omvormer gekocht om het geheel netjes te houden. Wanneer je de deksel opent, valt de ruimte op. Met gemak gaan er tien anderhalve liter frisdankflessen in. Campingaz claimt een modern isolatie materiaal gebruikt te hebben wat 30% beter isoleert en toch dunner is dan wat standaard in een koelbox van een paar tientjes zit. Het materiaal aan de binnenzijde is voorzien van een antibacteriële laag. Dit moet de kans op schimmel en bacterievorming reduceren.

Gebruik

De handvaten en afmetingen blijken in de praktijk prima te werken. Misschien waren wieltjes aan 1 zijde nog handig geweest als je even een volle koelbox een stukje wilt verplaatsen. Zesendertig liter inhoud kan ook erg zwaar worden. De koelbox is robuust en koelt redelijk goed mits je de spullen er gekoeld in doet. Dit is gewoon voor koelboxen in deze categorie. De motor zou verbeterde een zeer stille ventilator hebben aldus Campingaz. Dat kunnen we niet beamen. De ventilator maakt gewoon veel lawaai./ Te veel om s nachts op een camping in de tent aan te laten staan. In een auto tijdens een lange reis merk je er dan weer weinig van.

Conclusie

Wie een betaalbare koelende koelbox zoekt, heeft in de Powerbox Plus een goede oplossing. Robuust, goed vormgegeven en met een ruime inhoud. De ventilator had van ons echt stiller gemogen en een versie met ingebouwde omvormer is aan te raden. Voor weken op een camping is een compressor koelbox een betere keuze maar daar zit wel een prijskaartje aan.

Campingaz Powerbox Plus Thermo-elektrische Koelbox - 12V - 36L - Grijs kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.