Logo GadgetGear.nl
Batman - The Long Halloween Part 2 op Blu-Ray
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Batman – The Long Halloween Part 2 (Blu-Ray)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Ontzettend sterke animatie
  • Goede soundtrack
  • Fantastische stemmen
  • Enorm veel verhaal

THE BAD

  • Deze wil je niet kijken zonder Part 1 gezien te hebben!

The Long Halloween is één van hoogst gewaardeerde comics in de geschiedenis van DC’s Batman. Verdeeld over twee Blu-Ray schijfjes, heeft Warner Bros. deze klassieker als waar meesterwerk uitgebracht.

LET OP

Wil je optimaal van deze release genieten, koop dan ook Batman – The Long Halloween. Zonder die eerste film mis je teveel van de verhaalopbouw en de fijne details. Het is letterlijk de helft van de beleving. Wil je geen spoilers, scroll dan meteen door naar de conclusie.

Batman – The Long Halloween Part 2

In dit tweede deel van The Long Halloween bouwt het animatieteam van Warner Bros. verder aan wat misschien wel één van de beste Batman films ooit is. Juist doordat het team de vrijheid heeft genomen om het hele verhaal over twee discs uit te smeren. Hierdoor hebben ze voldoende tijd gekregen om in te zoomen op alle karakters die een rol spelen in The Long Halloween.

The Long Halloween is met zoveel zorgvuldigheid en met zoveel detail in elkaar gezet, dat het ook echt een op zichzelf staand document is geworden in de geschiedenis van Batman. Met daarin ruim de tijd voor de origin story van Harvey Dent. Okay, die was al een aantal keer verteld, maar dat wordt nu gewoon nog een keer op geweldige manier gedaan. Een manier waarop je merkt hoe de twee persoonlijkheden van Harvey hem letterlijk verscheuren.

Naast Harvey, is er ook ruimte voor Poison Ivy, Scarecrow en de Mat Hatter. Allemaal klassieke, zware schurken die vrijwel geen podium kregen in de reguliere Batman films.

Bonusmateriaal

Op de Blu-Ray vinden we ook Blue Beetle, een short speciaal voor deze release. Daarnaast heeft WB ook nog twee andere klassieke cartoons op het schijfje geplaatst. Met andere woorden, dit is een release vol zorg en aandacht voor jou als fan van DC.

Batman - The Long Halloween Part 2 op Blu-Ray

Conclusie: Batman – The Long Halloween Part 2

Wanneer we alle Batman films op een stapel gooien, zien we dat DC en Warner Bros. heel wat juweeltjes hebben afgeleverd. Samen met het eerste deel, behoort Batman – The Long Halloween Part 2 zonder twijfel tot de top van wat er de laatste jaren is afgeleverd. Prachtige animatie. Sterk stemmenwerk en ontzettend veel verhaal.

Batman – The Long Halloween kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.