Oppo lanceert de Reno6 Series in Europa

Waar de FindX Series staat voor de absolute top aan prestaties, staat de Oppo Reno series voor de liefde voor content creatie. Vanochtend presenteerde het Chinese merk de indrukwekkende Oppo Reno 6 Series die wel heel sterk de link met dochter OnePlus legt.

Oppo Reno6 Pro 5G

De Oppo Reno6 5G ziet er qua uiterlijk niet heel uniek uit. Dit wil zeggen… het is net een OnePlus toestel. Niet heel raar, want OnePlus is natuurlijk onderdeel geworden van Oppo. Onder de motorkap kan het toestel niet met een OnePlus model worden gematched. Het hardware profiel is echt uniek voor deze smartphone.

Qua chipset duikt deze Reno6 Pro opnieuw lekker het middensegment in. Met de Qualcomm SnapDragon 870G krijg je niet de snelste, maar wel een hele snelle 5G chipset. Een chipset die we uit andere smartphones kennen en die in de praktijk nauwelijks onderdoet voor de top chipsets in de markt. Bovendien krijg je 12GB aan werkgeheugen en 256GB opslagruimte. Erg royaal in het middensegment. Gamers krijgen een Adreno 650 GPU die op 670MHz draait. Dik genoeg voor FortNite, PubG en andere zware games.

Belangrijk voor de Reno series is de camera. Daar wordt niet op bespaard. De main camera achterop is dan ook een 50 megapixel Sony IMX766 met een mooi 1/1.56″ beeldsensorformaat. Met f/1.8, optische beeldstabilisatie en ondersteuning voor HDR opnamen, moet je hier prachtige plaatjes uit kunnen trekken.

Naast deze forse main camera, krijg je ook een 16 megapixel ultra groothoek van Oppo. Deze is met f/2.2 iets minder lichtgevoelig, maar dat is voor een groothoek doorgaans niet heel erg. Wil je zoomen, krijg je een 13 megapixel telezoom op f/2.4 met een beeldhoek van 45 graden. Tenslotte krijg je nog een 2 megapixel macro camera.

Voorop krijgen content creators op papier ook een goed verhaal van Oppo. Daarop zit een 32 megapixel selfiecamera met een lichtgevoeligheid van f/2.4. Daar Oppo het display veel inzet als extra belichting van het onderwerp, lijkt dit ook een prima keuze.

Met deze camera setup kun je prima filmen in 4K tot 60 frames per seconde. De stap naar 8K maakt de Reno6 series dus nog niet, maar de kans is klein dat je dat echt mist. Voorop film je overigens op FullHD, wat ook echt een prima propositie is.

Oppo Reno6 5G

Heb je de review van de OnePlus Nord 2 5G onlangs nog gelezen? De Oppo Reno6 5G lijkt een vrijwel directe kopie van dat toestel te zijn geworden. Het is vooral de rand die is afgeplat en daarmee veel meer op de iPhone lijkt. Dit maakt misschien ook dat de Oppo netto zo’n 7 gram minder weegt. De displays zijn hetzelfde. De één komt met ColorOS, de ander met OxygenOS, maar die twee zijn qua ontwikkeling al samengevoegd. Dus het gaat vooral om het grafische schilletje.

Onder de motorkap vinden we ook subtiele verschillen. De MediaTek chipset van de Oppo is een tikkie ouder. Dit verschil zal je waarschijnlijk niet echt merken omdat vooral de core verdeling anders is. Beiden komen in dezelfde geheugen en opslagconfiguraties. Wel is het zo dat de OnePlus UFS 3.1 opslaggeheugen gebruikt en Oppo UFS 2.1. Hierdoor starten apps in potentie net wat langzamer op, op de Oppo.

Daar krijg je met 64 megapixels wel een betere main camera voor terug. De overige camera’s achterop zijn wederom dezelfde. De selfiecamera van de Oppo is wel heel iets lichtgevoeliger en dat is positief. De batterij van de Oppo is echter weer niet een slagje kleiner met 4.300mAh.

Voor beiden

Beide toestellen laden op met 65 Watt. Net als hun OnePlus tegenhangers. Hiervoor maakt Oppo gebruik van SuperVOOC 2.0 waar OnePlus PowerDelivery gebruikt. Beiden dienen hetzelfde doel. Daarnaast zijn ze compatible met oudere VOOC laders.

De toestellen komen met lader, USB kabel, SIM tool, documentatie en backcover. Bij de goedkopere Oppo Reno6 5G krijg je ook nog een headset (niet afgebeeld). Die krijg je niet bij de Pro.

Samenwerking Oppo en OnePlus duidelijker dan ooit

Zowel de FindX als de Reno lijnen van Oppo zijn altijd erg interessante toestellen waar we echt op zitten te wachten. In het verleden was wel vaker merkbaar dat Oppo en OnePlus dezelfde moedermaatschappij delen. Dit was nog nooit zo duidelijk als dit jaar, maar dat hoeft niet erg te zijn.

Bij de Oppp Reno6 Pro 5G zal het vooral even wennen zijn dat het hier om een Oppo gaat en niet een OnePlus. Qua specs is het toestel wel echt een eigen verhaal dat er goed uitziet. De Oppo Reno 5G is duidelijk meer een variant op de OnePlus Nord 2 5G. De Oppo zit rond dezelfde prijs, maar waar Oppo plust op de camera, plust de OnePlus weer op batterijformaat en chipset. Het zal er vooral om gaan wat voor jou de prioriteit zal hebben.

Sinds dit jaar is OnePlus een volwaardige dochter van Oppo. Hoewel de twee duidelijk samen produceren, trekken de merken nog wel individueel op in de markt.

Oppo Reno6 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oppo Reno6 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl