Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Nieuws: Apple presenteert de Apple Watch Series 7, met een groter en geavanceerder display

Apple heeft vandaag Apple Watch Series 7 aangekondigd, met een opnieuw ontworpen Always-On Retina-display met aanzienlijk meer schermoppervlak en dunnere randen, waardoor dit het grootste en meest geavanceerde display is.

Door de dunnere randen van het nieuwe Apple Watch is het schermoppervlak gemaximaliseerd, terwijl de afmetingen van de Watch nauwelijks veranderd zijn. De Apple Watch Series 7 heeft zachtere, meer afgeronde hoeken gekregen en het display heeft een unieke lichtbrekende rand, zodat de wijzerplaten schermvullend kunnen worden weergegeven en apps naadloos overgaan op de kast. Apple Watch Series 7 heeft ook een gebruikersinterface die is geoptimaliseerd voor het grotere scherm, waardoor deze beter leesbaar en gebruiksvriendelijker is aldus Apple. Er komen ook twee unieke wijzerplaten — Contour en Modular Duo — die speciaal zijn ontworpen voor het nieuwe horloge. Met de verbeteringen aan het scherm profiteren gebruikers van dezelfde batterijduur van 18 uur, nu aangevuld met 33 procent sneller opladen.

Stevigste Apple Watch ooit

Het glas op de voorkant van de Apple Watch Series 7 heeft een sterkere vorm en is 50% dikker dan dat van de Apple Watch Series 6. Het is dan ook barstbestendiger, maar de optische helderheid wordt er niet minder van. Apple Watch Series 7 is ook stofbestendig volgens de IP6X-norm en is dus geschikter voor strand of woestijn. En doordat hij voldoet aan de WR50-waterbestendigheidsnorm kun je er prima mee zwemmen.

Sneller opladen

Met een batterijduur van 18 uur na één keer laden gaat de Apple Watch Series 7 de hele dag mee. Het laden gaat 33% sneller dan bij de Apple Watch Series 6, dankzij de nieuwe laadarchitectuur en de magnetische snellaadkabel (USB-C).

watchOS 8

watchOS 8 bevat nieuwe wijzerplaten die speciaal zijn ontworpen voor het grotere display van de Apple Watch Series 7. De nieuwe wijzerplaat Contour vloeit de hele dag langs de randen van het display, met het huidige tijdstip uitgelicht. De nieuwe wijzerplaat Modular Duo benut de extra ruimte met twee grote informatieve complicaties midden op het scherm. Los daarvan houdt de klassieke World Time-wijzerplaat, gebaseerd op historische horloges en ideaal voor reizigers, de tijd bij in 24 tijdzones rond een dubbele wijzerplaat, en is beschikbaar op Apple Watch Series 4 en later. De Portretten wijzerplaat gebruikt de dieptemogelijkheden van de portretmodus van de iPhone om een prachtige, persoonlijke ervaring samen te stellen.

De nieuwe Mindfulness-app, het volgen van de ademhalingsfrequentie en de trainingstypen Tai Chi en Pilates kunnen het algehele welzijn helpen verbeteren. Met de nieuwe functionaliteit van de apps Wallet en Woning is het nog makkelijker om je auto van het slot te halen, je huis binnen te komen, enzovoort. Verbeteringen in de apps Berichten en Foto’s zorgen ervoor dat je makkelijker contact houdt met vrienden en familie.

Updates voor fietsen, work-outs en valdetectie

watchOS 8 heeft ook nieuwe features voor fietsers. Apple Watch gebruikt geavanceerde algoritmen om GPS-, hartslag-, accelerometer- en gyroscoopgegevens te analyseren om te detecteren wanneer gebruikers aan een rit beginnen, en vraagt hen om een Outdoor Cycle-workout te starten als deze niet is gestart.6 Net als bij andere automatische work-outherinneringen kunnen fietsers hun meetwaarden vanaf het begin van hun work-out zien. Bovendien kunnen fietsworkouts automatisch pauzeren en hervatten, zodat de statistieken nauwkeuriger de tijd weergeven die wordt besteed aan bewegen versus stilstaan, zoals wachten bij een stoplicht.

Apple Watch kan nog beter je actieve calorieën bijhouden als je op een e-bike rijdt. Het bijgewerkte algoritme voor work-outs op de fiets bepaalt aan de hand van de gps en je hartslag wanneer je met trapondersteuning of op eigen kracht fietst. Nieuw is de gesproken feedback via de ingebouwde Apple Watch-speaker, AirPods of een andere Bluetooth-koptelefoon. Je hoort het dan automatisch wanneer je een mijlpaal bij je work-out hebt bereikt en wat de status van je Activiteit-ring is. Je kunt je dan helemaal concentreren op waar je mee bezig bent, zoals hardlopen of een intervaltraining.

Sinds de introductie van valdetectie op Apple Watch in 2018 is dit een waardevolle veiligheidsmaatregel gebleken. Valdetectie herkent wanneer iemand na het detecteren van een harde val na ongeveer een minuut nog niet heeft bewogen en belt daarna direct vanaf je pols het alarmnummer. De algoritmes voor valdetectie zijn in watchOS 8 geüpdatet en geoptimaliseerd voor valpartijen bij trainingen, inclusief fietsen. Ze zijn nu zo afgesteld dat ze de unieke beweging en impact van een val van de fiets of tijdens andere soorten work-outs herkennen.7

Apple Watch-collectie

De Apple Watch Series 7-collectie onthult vijf gloednieuwe aluminium kastkleuren, waaronder middernacht, starlight, groen en een nieuw blauw en (PRODUCT)RED, samen met een opwindend palet van Apple Watch-bandjes die compatibel zijn met alle modellen van Apple Watch. Apple Watch Series 7 is bovendien geschikt voor alle eerder uitgebrachte Apple Watch-bandjes. De roestvrijstalen modellen, Apple Watch Edition, Apple Watch SE en Apple Watch Series 3 blijven in de huidige kleuren verkrijgbaar.

Voor de Apple Watch Nike en Apple Watch Hermès worden dit najaar ook exclusieve nieuwe bandjes en wijzerplaten uitgebracht. Het vernieuwde geweven sportbandje van Nike komt uit in drie kleuren en in de stof zijn de Nike Swoosh en de tekst van het logo verwerkt. Dit bandje past mooi bij de nieuwe Nike Bounce-wijzerplaat, die dynamische animaties laat zien als je op het scherm tikt, met de Digital Crown scrolt of met je pols beweegt.

Naast kleurrijke updates in de stijlen Classic, Attelage en Jumping worden voor de Apple Watch Hermès twee nieuwe ontwerpen geïntroduceerd. Ten eerste Circuit H, een gedurfde grafische variant van een ankerketting, gedrukt op Swift-leer met een bijpassende wijzerplaat. Ten tweede Gourmette Double Tour, een eerbetoon aan de hondenriemen van Hermès uit de jaren 30, met schakels van soepel Fauve Barénia-leer die vloeiend in elkaar zijn geweven. Dit elegante bandje, dat twee keer om de pols wordt geslagen, is een iconische weergave van het terugkerende kettingmotief.

Prijzen en verkrijgbaarheid

– Alle Apple Watch Series 7-modellen zijn later dit najaar verkrijgbaar.
– Apple Watch SE met USB-C-oplaadkabel, nieuwe Apple Watch-bandjes en Apple Watch Nike-bandjes zijn vanaf vandaag te bestellen via apple.com/store en de Apple Store-app, met beschikbaarheid in winkels vanaf donderdag 16 september.
– Apple Watch Hermès Series 7 en nieuwe Apple Watch Hermès-bandjes zijn later dit najaar verkrijgbaar.
– watchOS 8 voor Apple Watch Series 3 en nieuwer is vanaf maandag 20 september beschikbaar voor iPhone 6s of nieuwer met iOS 15 of hoger. Niet alle features zijn op alle apparaten en in alle regio’s beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.