Logo GadgetGear.nl
Picture of Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

Logitech introduceert all-in-one dockoplossing: Logi Dock

Vandaag onthulde Logitech de Logi Dock een alles-in-één docking station gericht op thuisproductiviteit en gebruik in combinatie met videomeetings.  De Logi Dock is gecertificeerd voor Google Meet, Microsoft Teams en Zoom en moet een stijlvolle, compacte oplossing voor professionals zijn om hun setup beter te organiseren.

Het ontwerp van de Logi Dock is naast productiviteit tevens gericht op design en compactheid. Voor de bediening van calls vinden we knoppen op het apparaat terug voor het bedienen van het geluid, een camera in of uit te schakelen en calls te beëindigen.

Opgeruimd

In het persbericht noemt Logitech de Corona-pandemie en de thuiswerksituatie waarin velen terecht kwamen. Logitech verwijst in relatie hiermee  naar een Optimum-artikel dat zich weer baseert op een onderzoek uit 2011 (kennelijk zag men geen probleem in hoe lang geleden dit onderzoek uitgevoerd is en dat nieuwe inzichten die de afgelopen twee jaren opgedaan zijn niet meegenomen hoefden te worden). Hieruit bleek dat 77% van de (Amerikaanse) respondenten stelt dat een chaotisch of onoverzichtelijk uitzicht op de werkplek (thuis of op kantoor) negatieve impact heeft productiviteit terwijl 38% stelt dat het professionele imago geschaad wordt.

De Logi Dock moet volgens Logitech bijdragen aan meer orde op het bureau door een centraal verbindingspunt voor desktops te zijn. De Logi Dock verbindt tot vijf USB-apparaten (2x USB-A, 3x USB-C) en maximaal twee monitoren (1x HDMI, 1x DisplayPort) terwijl een notebook kan worden opgeladen 100W.

Het idee is is om een enkele kabelverbinding te hebben naar de Logi Dock waar je vervolgens je apparaten, dongels, etc. in plaatst van extra kabels naar je desktop te laten lopen.

Logi Tune

De Logi Dock werkt in combinatie met Logi Tune, de app voor het configureren van Logitech randapparatuur.  In combinatie met de Logi Dock kan Logi Tune er bijvoorbeeld voor zorgen dat via de intelligente belichting de gebruiker een notificatie krijgt wanneer een meeting op het punt staat om te beginnen.

Audio

De Logi-dock is voorzien van wat Logitech ‘enterprise-grade’ audio noemt. De speakerphone beschikt over ruisonderdrukking en voor privégesprekken kan geswitcht worden naar een Zone Wireless-headset of Zone True Wireless earbuds. De dock is tevens uitgerust met een volgens Logitech professioneel afgestelde speaker.

Specs

Prijs en beschikbaarheid

Logi Dock is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren: Graphite en Wit (Graphite is enkel voor Microsoft Teams). Logi Dock is wereldwijd verkrijgbaar in de winter van 2021/2022 en heeft een adviesprijs van 399 euro.

 

Eén reactie

 1. “Hallo,

  Ik wens je een prachtige dag.

  Er zijn een paar mogelijkheden voor het plaatsen van gasten op uw site gadgetgear.nl. Uw site doet mij aantrekkelijk als u wilt dat ik betaalde inhoud bijdraagt. In de inhoud hebben we een link nodig die verband houdt met sportweddenschappen/casino -sites of reguliere links.

  Wat zijn de kosten van dat soort publicatie?

  We zouden het op prijs stellen als u ons andere sites kunt e -mailen die u te bieden heeft, evenals hun prijzen.

  Hopelijk kijken we naar uit om van u terug te horen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.