Goed nieuws voor gamers die een OLED TV zoeken

TP Vision Live 2021

TP Vision, het merk achter de Philips TV’s, hield vandaag haar jaarlijkse perspresentatie in Amsterdam. GadgetGear was erbij en heeft tof nieuws voor gamers die bang zijn voor het inbranden van beelden op OLED TV’s.

Alle OLED TV’s van dit jaar krijgen namelijk ondersteuning van nieuwe anti burn-in technologie. De nieuwe vijfde generatie beeldprocessor van Philips is namelijk in staat om statische beelden te herkennen. Denk aan de interface van een game. De pixels die hierdoor lang dezelfde kleur moeten uitstralen, zullen worden gedimd. Hierdoor zou het burn-in effect op de nieuwe Philips OLED en OLED+ TV’s nihil moeten zijn. Overigens werkt dit ook met logodetectie van TV kanalen.

Philips OLED+ nog meer goed nieuws voor gamers

In een andere post gaan we verder in op de twee nieuwe OLED+ TV’s die Philips vandaag introduceerde. Daar zitten namelijk nog veel meer toffe functies in voor gamers. Zo komen de TV’s met ondersteuning voor HDMI 2.1. De gehele inputlag is teruggebracht tot 8ms en er is ondersteuning voor FreeSync en G-Sync. Dus je kunt ook je PC rig aan deze schermen hangen en er het maximale uit trekken. Bovendien zijn de Bowers & Wilkins soundbars volledig geïntegreerd qua elektronica, waardoor ook de audio haarscherp zou moeten reageren op alles dat er in jouw games gebeurd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.