Logo GadgetGear.nl
Filmbox logo
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Canal+ doet investering in SPI International (o.a. Filmbox)

SPI International is nog niet zo heel lang actief op de Nederlandse markt. Het bedrijf bezit 42 TV kanalen. Het bekendst in Nederland zijn de Filmbox kanalen die al bij enkele kabelaars te zien zijn.

Canal+ kennen we van ‘vroegâh’ als de exploitant van Filmnet. Inmiddels heeft Canal+ het grote M7 gekocht en is het als TV bedrijf actief in 40 landen in Europa, Afrika en Azië met in totaal 22 miljoen abonnees.

Canal+ heeft, net als andere zenders, erg veel last van de populariteit van streamers. Het bedrijf kondigde niet al te lang geleden dan ook aan stevig te willen investeren in haar content portfolio. De investering in SPI International past goed in dit plaatje. Het bedrijf heeft dan ook meteen 70% van de aandelen in SPI opgekocht. Dat wil zeggen, de lokale mededingingpartijen moeten nog even een uitspraak doen of het allemaal mag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.