Xiaomi Cyberdog
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi presenteert eigen robothond

Waarschijnlijk heb je weleens de indrukwekkende filmpjes van de Spot robothonden van Boston Dynamics op internet gezien. Xiaomi heeft nu het Chinese alternatief gelanceerd.

De lancering van de Xiaomi CyberDog is een zeer gelimiteerde opgave. Daarbij maakt Xiaomi de hond meteen open source. Met behulp van USB-C en HDMI aansluitingen is de functionaliteit dan ook door ontwikkelaars uit te breiden.

Het bedrijf is van plan slechts 1.000 exemplaren te verkopen tegen een prijskaartje van 10.000 Yuan per stuk. Daarvoor krijg je wel een bijzondere robot hond.

De CyberDog kan voor haar baasje een last van maximaal 3 kilo dragen. Het beestje kan met een snelheid van maximaal 11,5 kilometer per uur bewegen.

Voor de ontwikkeling van deze robot, ontwikkelde Xiaomi haar eigen servo motortechniek. Deze zouden sterk genoeg zijn dat de hond een salto achterover kan maken.

Xiaomi CyberDog

Om de omgeving in de gaten te houden is hij voorzien van 11 sensoren, waaronder de Intel RealSense D450 camera. Daarmee kan het diepte zien. ook zitten er zes microfoons in. De logica komt van een Nvidia Jetson Xavier NX module.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.