Xiaomi Mi Mix 4 blijkt bizar gave smartphone te worden

Xiaomi Mi Mix 4

In China heeft Xiaomi de Mi Mix 4 gepresenteerd. De Mi Mix series staat altijd bekend als een serie waarin het bedrijf haar nieuwste technologie presenteert. In dit geval een camera onder het scherm en bizar interessant camera-eiland.

Camera-eiland

Het camera-eiland bestaat uit drie opvallende camera’s. De main camera is een Samsung Bright HMX krijgt een resolutie van 108 megapixels met een 1/1.33” beeldsensor. Dit levert een lichtsterkte van f/1.97 op, en dat optisch gestabiliseerd.

Xiaomi Mi Mix 4

Wie waanzinnige zoom zoekt, krijgt een 50x periscoop camera. Deze komt met een 8 megapixel beeldsensor en biedt 5x optische zoom. De overige 55x zoom is digitaal. Ook deze lens is optisch gestabiliseerd.

Een freeform lens camera maakt het verhaal af. Deze groothoekcamera heeft een resolutie van 13 megapixels. Deze is wat minder lichtgevoelig dan de hoofdcamera, maar de freeform lens geeft je meer creativiteit bij het schieten van groothoek video’s.

Onder-scherm camera

Eerder deze week presenteerde Oppo haar cameratechnologie die onder een display geplaatst kan worden. Vandaag was het de beurt aan Xiaomi en zij plaatsen de technologie dus meteen al in een eigen toestel.

Xiaomi Mi Mix 4

Net als Oppo, kiest Xiaomi voor een aanpassing in de OLED structuur om haar probleem op te lossen. De lens moet immers langs pixels op fotograferen om effectief te kunnen zijn, maar als fabrikant wil je geen opvallend kleur/contrastverschil op de plek van de lens.

Daarom kiest ook Xiaomi er niet voor om het aantal pixels terug te brengen. Ook Xiaomi kiest ervoor de pixels op die plek kleiner te maken. Zo houden ze vast aan de 400 pixels per inch en zou je minimaal verschil moeten merken.

Onder de motorkap

Verder kun je echte topspecs van Xiaomi verwachten. Een Qualcomm Snapdragon 888 chipset met LPDDR5 werkgeheugen en UFS 3.0 flash opslag. Er komen uitvoeringen met 8GB tot 12GB werkgeheugen en 128GB tot 512GB opslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.