Logo GadgetGear.nl
Xiaomi Mi 11
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi grootste smartphone verkoper ter wereld

Het is opnieuw een Chinees bedrijf gelukt de grootste smartphone verkoper ter wereld te worden. Na Huawei is het nu de eer aan Xiaomi. In juni wist het koploper Samsung te verslaan.

Dat Xiaomi deze sprint heeft weten te trekken is niet geheel onverwacht. De verkopen van Samsung S21 series lopen niet naar verwachting en een Note 21 series lijkt dit jaar niet op de planning te staan. De A Series van Samsung loopt daarentegen als een trein. Echter heeft Samsung daar in juni enorme productieproblemen. Door Corona moest haar fabriek in Vietnam tijdelijk op een veel lager tempo draaien. Het zou goed kunnen dat Samsung haar nummer 1 positie vlot zal heroveren.

De stats van Counterpoint

Counterpoint heeft becijferd dat Xiaomi in juni 2021 een marktaandeel had van 17,1%. De nummer twee, Samsung, stond op 15.7%. Dat is een aardig gat in de zwaar bevochten markt. De nummer drie is nog steeds Apple met 14.3%.

De stats van Stragey Analytics

Eerder deze week kwam Strategy Analytics ook al met gunstige cijfers voor Xiaomi. Daar becijferden ze dat Xiaomi in Europa over het hele tweede kwartaal becijferd bovenaan heeft gestaan. In Europa alleen liggen de percentages natuurlijk heel anders dan op de wereldwijde markt. In Europa bedroeg het aandeel van Xiaomi een waanzinnige 25,3%. Samsung zit daar met 24% nog net onder. Apple moet het in Europa met 19,2% doen. Nog steeds een enorm marktaandeel.

Na deze grote drie blijft er nog maar 31,5% van de markt over voor merken als Oppo/OnePlus, Nokia, Motorola/Lenovo. TLC/Alcatel en vele anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.