WD_Black D30 Game Drive SSD 500GB
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: WD_Black D30 Game Drive SSD 500GB

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • 900MB per seconde bij aankoop
  • Erg tof design
  • USB kabel bijgesloten

THE BAD

  • 450MB per seconde in de praktijk

Met de overgang op digitale downloads, hebben gamers een steeds sterkere behoefte aan externe opslag. En die moet natuurlijk retesnel zijn zonder snel op te geven door slijtage. Dit vraagt om speciale SSD’s en die vinden we in de WD_Black series van Western Digital. Vandaag mochten we de WD_Black D30 Game Drive SSD ontleden.

Unboxing

In de verpakking van de WD_Black D30 Game Drive SSD vinden we de drive zelf, een voetje, een USB-C kabel en de handleiding van de drive.

Design

Qua design weet WD de gamer wel te boeien. Ook deze drive is ontworpen in het bekende container design van het merk. Met een erg stoere opdruk op de voorkant en mooi blank aan de achterkant. Dit geeft je dus ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld met een Cricut het logo van jouw clan op de drive te plaatsen. De status LED is smal en lang en zit op de voorkant van de drive. WD heeft voor een witte LED gekozen en daar zijn wij het helemaal mee eens.

Prestaties

We duiken meteen in de prestaties. Daar gaat het natuurlijk om bij een product als de WD_Black D30 Game Drive SSD. De leessnelheid is voor gamers enorm belangrijk. WD claimt een leessnelheid tot 900MB per seconde. Wij sloten de drive aan op een Acer Predator Helios 300 laptop. Direct op de USB 3.0 aansluiting. Bij een maagdelijke drive zijn de prestaties echt dik in orde. Natuurlijk hebben we besloten de drive een maand intensief te gebruiken. Daarbij vallen de prestaties toch wat tegen.

De drive blijft in de praktijk steken op net minder dan de helft van de beloofde snelheid. Iets dat we absoluut niet gewend zijn van het merk Western Digital. Deze meting is een maand na ingebruikname met ongeveer 300GB aan data op de drive. Dit in tegenstelling tot de tests die we normaalgesproken op een maagdelijke drive zouden doen. Wat wel opvallend goed is, is de schrijfsnelheid. Die ligt echt net iets onder de leessnelheid.

Compatibility

De WD_Black D30 Game Drive SSD kan worden aangesloten op de PlayStation 4 (vanaf software versie 4.50), PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC en macOS.

Conclusie WD_Black D30 Game Drive SSD

De WD_Black D30 Game Drive SSD is een prachtige drive. De prestaties vallen na een maand gebruik wel wat tegen ten opzichte van wat we hebben gemeten toen deze net uit de verpakking kwam. Daar staat tegenover dat de drive ook dan nog lekker op snelheid is en prima laadtijden levert. Door de degradatie in snelheid, hebben we de drive een lagere score gegeven dan gebruikelijk is in deze lijn van WD.

Beschikbaarheid

Western Digital levert de WD_Black D30 Game Drive SSD in 500GB, 1TB en 2TB uitvoeringen. Er is ook een variant met Xbox branding erop.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.